search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:42
MENU CLOSE

Επιπτώσεις από τα μέτρα κατά Ρωσίας

07.08.2014 11:45
oldphotosimage1407411791.jpg

Έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές οι πρώτες πληροφορίες από τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην Ελλάδα λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία. Όπως αποκαλύπτουν οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές οι πρώτες πληροφορίες από τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην Ελλάδα λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία. Όπως αποκαλύπτουν οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, είναι πιθανόν η Ελλάδα να μείνει χωρίς συντήρηση και ανταλλακτικά για τους ρωσικούς πυραύλους S300 που βρίσκονται στην Κρήτη. Οι κυρώσεις της Ε.Ε. σε βάρος της κοινοπραξίας Almaz – Antey – σημειώνουν οι βουλευτές – δημιουργεί προβλήματα στα οπλικά συστήματα που έχουν δύο κράτη – μέλη της Ε.Ε., Ελλάδα και Κύπρος.

Επισημαίνουν  ακόμη στην ερώτησή τους Δημαράς και Αβραμίδης ότι η Ελλάδα, εκτός των S300, διαθέτει πάνω από 30 αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1, και αυτά παραγωγής της ίδιας εταιρείας, ενώ οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν επίσης 21 συστήματα OSA-AKM (αντιαεροπορικά σοβιετικής προέλευσης, που ανήκαν στον στρατό της Ανατολικής Γερμανίας και, όταν διαλύθηκε, παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα), και ρωτάνε τον υπουργό Άμυνας αν κινδυνεύει η στρατιωτικοτεχνική συνεργασία Ρωσίας – Ελλάδας, που ξεκίνησε το 1993, καθώς και η νέα συμφωνία που υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ των δύο χωρών για την προμήθεια αμυντικού υλικού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35