search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:16
MENU CLOSE

Η λύση του Λένον για την Ελλάδα: Ουτοπική Κοινότητα

07.08.2014 14:19
Η λύση του Λένον για την Ελλάδα: Ουτοπική Κοινότητα - Media

Σύμφωνα με τη «Huffington Post», που παρουσιάζει κάποιες (7) άγνωστες ιστορίες από τη διαδρομή των Μπιτλς, η χώρα μας υπάρχει σε μια από αυτές, με μια σπάνια πρόταση που βασίζεται σε μια απλή διαπίστωση.

Πως φανταζόταν άραγε την «ουτοπική κοινότητα» που ήθελε να δημιουργήσει στην Ελλάδα ο Τζον Λένον; Μόνον κάποιος από τους στενούς του φίλους θα μπορούσε να αποκαλύψει το μυστικό.
 
Πάντως σύμφωνα με τη «Huffington Post», που παρουσιάζει κάποιες (7) άγνωστες ιστορίες από τη διαδρομή των Μπιτλς, η χώρα μας υπάρχει σε μια από αυτές, με μια σπάνια πρόταση που βασίζεται σε μια απλή διαπίστωση.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 1967 οι Μπιτλς είχαν αγοράσει (;;;) ή σκόπευαν να αγοράσουν ένα νησί κοντά στην Αθήνα, για να δημιουργήσουν την ουτοπική κοινότητά τους μαζί με τους φίλους και τις οικογένειές τους. Το σίγουρο είναι πως είχαν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές τον Ιούλιο του 1967.
 
Μάλιστα ο Τζον Λένον φέρεται να είπε: «Έχουν δοκιμάσει τα πάντα. Πολέμους, φασισμό, κομμουνισμό, εθνικισμό, καπιταλισμό και τίποτα δεν δουλεύει. Γιατί να μην δοκιμάσουμε και αυτό;»
 
Η «ουτοπική κοινότητα» των Μπιτλς στη χώρα μας, ήταν φυσικά μια ουτοπία, καθώς η ιδέα αυτή ουδέποτε άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά». Και να ήθελαν πάντως θα ήταν απίθανο να τη φτιάξουν στην Ελλάδα του 1967 με τη βαριά σκιά της δικτατορίας πάνω της.
 
Οσο για τις άλλες 6 ιστορίες… Στην πρώτη αναφέρεται πως σε κάποιες συναυλίες των «σκαθαριών» ο χώρος μύριζε σαν ουρητήριο καθώς οι νεαρές θαυμάστριές τους έφταναν σε τέτοιο σημείο έκστασης και υστερίας που τους ήταν αδύνατο να… συγκρατηθούν ή να σκεφτούν να πάνε στην τουαλέτα.
 
Στη δεύτερη υπάρχει η αποκάλυψη σύμφωνα με την οποία όταν ο Χάρισον έκανε σεξ για πρώτη φορά, οι υπόλοιποι βρήκαν τρόπο να βλέπουν και στο τέλος τον χειροκρότησαν.
Στην τρίτη αναφέρεται πως η διάλυση του γκρουπ αποφασίστηκε στη Ντίσνεϊλαντ,  στην τέταρτη ότι ένας οδοντίατρος τους έκανε φάρσα (!!!) ρίχνοντας LSD στον καφέ τους, στην πέμπτη ότι ο Λένον ήταν μεθυσμένος όταν πρωτοσυνάντησε τον Μακ Κάρτνεϊ και στην τελευταία πως το άλμπουμ «Ρεβόλβερ» ανακηρύχτηκε το καλύτερο όλων των εποχών από το Βατικανό. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:15