search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:38
MENU CLOSE

Οι Ένστολοι «δίνουν» τους 50 που ψήφισαν το άρθρο για τα ταμεία τους

07.08.2014 15:28
Οι Ένστολοι «δίνουν» τους 50 που ψήφισαν το άρθρο για τα ταμεία τους - Media

Έτοιμοι για «μάχη» δηλώνουν οι ένστολοι, έπειτα από την υπερψήφιση της διάταξης για την επικουρική τους ασφάλιση. Μάλιστα, πέρα από τις κινητοποιήσεις τις οποίες προγραμματίζουν, ενώ σε ανακοίνωσή τους δημοσιοποίησαν τα ονόματα των 50 βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν υπέρ της διάταξης.

Έτοιμοι για «μάχη» δηλώνουν οι ένστολοι, έπειτα από την υπερψήφιση της διάταξης για την επικουρική τους ασφάλιση. Μάλιστα, πέρα από τις κινητοποιήσεις τις οποίες προγραμματίζουν, ενώ σε ανακοίνωσή τους δημοσιοποίησαν τα ονόματα των 50 βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν υπέρ της διάταξης. 

Η επίμαχη διάταξη πέρασε με 50 «ναι» και 47 «όχι» από το Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής. Υπέρ του άρθρου ψήφισαν οι: Καραμανλή Άννα, Ιακωβίδου Παναγιώτα (Τάνια), Καραγκούνης Κωνσταντίνος, Στύλιος Γεώργιος, Μαρτίνου Γεωργία, Νταβλούρος Αθανάσιος, Καράμπελας Ιωάννης, Κοψαχείλης Τιμολέων, Υψηλάντης Βασίλειος – Νικόλαος, Κόνσολας Εμμανουήλ, Αυγερινοπούλου Διονυσία – Θεοδώρα, Μαρίνος Ανδρέας, Βεσυρόπουλος Απόστολος, Σενετάκης Μάξιμος, Δεικτάκης Γεώργιος, Ασημακοπούλου Άννα Μισέλ, Πασχαλίδης Ιωάννης, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, Σκόνδρα Ασημίνα, Αναγνωστόπουλος Γεώργιος, Αντωνίου Μαρία, Γεωργαντάς Γεώργιος, Δήμας Χρίστος, Κέλλας Χρήστος, Βογιατζής Παύλος, Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Χριστογιάννης Δημήτριος, Μάνη Παπαδημητρίου Αννα, Τσουμάνης Δημήτριος, Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Αραμπατζή Φωτεινή, Σκρέκας Κωνσταντίνος, Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος, Μακρή Ελένη, Μανδρέκα Ασπασία, Καρανάσιος Ευθύμιος. Κάρμαντζης Σταμάτιος, Καλαντζής Γεώργιος, Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, Μπούρας Αθανάσιος, Δήμας Πύρρος, Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος, Γκόκας Χρήστος, Κασσής Μιχαήλ, Ρήγας Παναγιώτης, Χατζή Οσμάν Ραήφ Αχμέτ, Μανιάτης Ιωάννης, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας και Χριστοφιλοπούλου Εύη. 

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Χαϊκάλης Παύλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Γιοβανόπουλος Κώστας και ο βουλευτής Μπούκουρας Στάθης. 

Διευκρινίζουν, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, ο οποίος είχε διαχωρίσει τη θέση του από το βήμα της Βουλής για το άρθρο 221, αντικαταστάθηκε λίγο πριν την ψηφοφορία.  

Οι ένστολοι ενίστανται διότι με τη νομοτεχνική βελτίωση προστέθηκε διάταξη που προβλέπει ότι για τα ταμεία και τους τομείς επικουρικής ασφάλισής τους που θα μετατραπούν σε ΝΠΙΔ, το ποσοστό της εργοδοτικής εισφοράς παραμένει σταθερό ή μειώνεται, χωρίς οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση ή παροχή εγγυήσεων από τη γενική κυβέρνηση ή άλλες μη ανταποδοτικές πηγές, πέραν των δικών τους πόρων. Οι ένστολοι εκτιμούν ότι με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη το επικουρικό τους ταμείο θα οδηγηθεί στο ΕΤΕΑ επειδή δεν θα χρηματοδοτηθεί.

Ανακοίνωσαν, ακόμα, την προσφυγή τους στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ «αναφορικά με τις εκδοθείσες από αυτό αμετάκλητες αποφάσεις για τις μισθολογικές περικοπές» ενώ διερευνούν δια των νομικών τους συμβούλων «αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του άρθρου 221, έτσι όπως ψηφίστηκε, καθόσον η ίδια η έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής αναφέρεται σε αυτό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:35