search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:10
MENU CLOSE

Νίκη για τον Ερντογάν από τον πρώτο γύρο

10.08.2014 14:52

Νίκη και εκλογή από τον πρώτο γύρο για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνουν τα αποτελέσματα με καταμετρημένο πάνω από το 50% των ψήφων στις σημερινές προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

 
Νίκη και εκλογή από τον πρώτο γύρο για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνουν τα αποτελέσματα με καταμετρημένο πάνω από το 50% των ψήφων στις σημερινές προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Τα αποτελέσματα μεταδίδονται από δύο πρακτορεία ειδήσεων τα οποία δίνουν λίγο διαφορετικά στοιχεία, χωρίς όμως να μεταβάλλεται σε τίποτε η κατάσταση ως προς την πρωτιά του Ερντογάν.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μεταδίδει αποτελέσματα με καταμετρημένο το 53,66% των ψήφων: προηγείται ο Ερντογάν με 55,68% και ακολουθούν με 35,94% ο Εκμελεντίν Ιχσάνογλου που υποστηρίχθηκε από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρόεδρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των λαών με 8,41%.

Το πρακτορείο ειδήσεων Τζιχάν, που πρόσκειται στο θρησκευτικό τάγμα του χότζα Φετουλάχ Γκιουλέν, μεταδίδει αποτελέσματα με καταμετρημένο το 37,39% των ψήφων: Ερντογάν 52,32%, Ιχσάνογλου 38,54%, Ντεμιρτάς 9,15%.

Εάν η κατάσταση αυτή δεν αλλάξει στα τελικά αποτελέσματα, ο Ερντογάν αποκτά την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και περιθώρια ελιγμών. Ως προς την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης, τα εσωκομματικά προβλήματα θα είναι δεδομένα. Κι αυτό επειδή το 38,54% του Ιχσάνογλου είναι μεν σχεδόν ίσο με το άθροισμα των ποσοστών των δύο κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές του 2011, αλλά μικρότερο από το 43,23% που ήταν το ίδιο άθροισμα στις δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου 2014.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ερντογάν αυξάνει κατά πολύ τόσο το ποσοστό όσο και των αριθμό των ψήφων που έλαβε.

Τέλος ως προς τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς και το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των λαών, ο στόχος που είχε τεθεί πριν από τις εκλογές ήταν το 10%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:09