search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:39
MENU CLOSE

Εγκέφαλος σπείρας ληστών κυκλοφορούσε με… 15 διαφορετικά ονόματα!

11.08.2014 14:33

Άλλοτε συστηνόταν ως Ισαγάι, άλλοτε Ιμπέρ, Ραμπέρ και πάει λέγοντας….Με δεκαπέντε διαφορετικά ονόματα εμφανιζόταν ο 30χρονος αρχηγός σπείρας ληστών που «ξάφριζε» πρακτορεία ΟΠΑΠ και εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.
 

Άλλοτε συστηνόταν ως Ισαγάι, άλλοτε Ιμπέρ, Ραμπέρ και πάει λέγοντας….Με δεκαπέντε διαφορετικά ονόματα εμφανιζόταν ο 30χρονος αρχηγός σπείρας ληστών που «ξάφριζε» πρακτορεία ΟΠΑΠ και εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.
 
Συνελήφθησαν  πέντε μέλη της, ηλικίας από 24 μέχρι 35 ετών που εκτός από ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών πρακτορείων του ΟΠΑΠ, ενέχονται και σε ληστείες σε βάρος ιδιωτών, καθώς και σε περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων οικιών και οχημάτων.

Σε βάρος τους σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που διαπράττει ληστείες και κλοπές κατ' εξακολούθηση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
 
Παρόλο που η σπείρα είχε χάσει δύο από τα μέλη της τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν είχαν συλληφθεί δυο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 31 και 27 ετών, τα υπόλοιπα ασύλληπτα μέλη στρατολόγησαν νέα άτομα και συνέχισαν την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, από το Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Ιούλιο του 2014 οι συλληφθέντες διέπραξαν:

  • δώδεκα  ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία Ο.Π.Α.Π., από τα οποία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και δελτία τυχερών παιγνίων, που ανέρχονται περίπου στο ποσό των 26.000 ευρώ,
  • ένοπλη ληστεία σε επιχείρηση στον Ασπρόπυργο, όπου με τη απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο χρηματικό ποσό ύψους 127.000 ευρώ,

– τρεις  ένοπλες ληστείες σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, από τα οποία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και συσκευές κινητής τηλεφωνίας με συνολική λεία περίπου 25.000 ευρώ καθώς και
– δύο ένοπλες  ληστείες σε καταστήματα ταχυμεταφορών – courier από τα οποία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, που ανέρχονται σε 8.000 ευρώ περίπου.

  • Επίσης διέπραξαν δύο ληστείες σε βάρος πολιτών και συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση ακινητοποίησαν ημεδαπό πολίτη με την απειλή όπλου και αφαίρεσαν από τη κατοχή το ποσό των 39.000 ευρώ καθώς και το όχημά του, ενώ στην άλλη περίπτωση, πάλι με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν αλλοδαπή γυναίκα και την εξανάγκασαν να τους παραδώσει την τσάντα της και τα κλειδιά του οχήματός της.

Παράλληλα διέπραξαν και κλοπές – διαρρήξεις και συγκεκριμένα από οικία αφαίρεσαν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα ενώ διέρρηξαν και τεχνικό γραφείο που στεγάζεται σε εμπορικό κέντρο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας αλλά και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– δύο πιστόλια ρωσικής κατασκευής,
– μαύρες κουκούλες τύπου FULL FACE , και προστατευτικά λαιμού (μπαλακλάβες), μαύρου χρώματος,
ζεύγη γάντια και καπέλα τύπου τζόκεϊ,
– δύο τσαντάκια μέσης, με προσαρμοσμένη εσωτερική θήκη για όπλο,
– κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM ,
– διάφορες ηλεκτρονικές και οικιακές συσκευές (φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, φωτογραφική μηχανή, κάμερα, DVD PLAYER , κλιματιστικό μηχάνημα),
– κοσμήματα, πίνακες ζωγραφικής καθώς και διάφορα χρηματικά ποσά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33