22/04/2019 10:28:38
25.10.2009

Πανάκριβα τα δανεικά

Πανάκριβα τα δανεικά - Media

Συνεχίζουν την κολοκυθιά με το έλλειμμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με αποτέλεσμα  ο διεθνής οίκος  Φιτς να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας, γεγονός που σημαίνει ότι θα πληρώσουμε ακόμη περισσότερους τόκους για τα 60  και πλέον δισ. ευρώ που θα δανειστούμε μόνο για φέτος.

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν  εκτροχιασμό του φετινού προϋπολογισμού καταδεικνύουν τα στοιχεία εκτέλεσής του για το πρώτο οκτάμηνο. Το έλλειμμα εκτοξεύτηκε στα 20,8 δισ ευρώ (έναντι ετήσιου στόχου: 12,69 δισ. ευρώ) καθώς στο βάθεμα της «μαύρης τρύπας» που πλέον φτάνει τα 8 δισ. ευρώ συμβάλλουν η σημαντική υστέρηση εσόδων σε συνδυασμό με την αισθητή υπέρβαση των δαπανών.

Η κρίση πάντως δεν δείχνει να κάνει διακρίσεις και έχει εκτινάξει τα δημοσιονομικά ελλείμματα των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών πάνω από το επιθυμητό 3%, με Βρετανία, Γαλλία αλλά και Γερμανία να «δίνουν το κακό παράδειγμα» ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επίσης, ψύχραιμη ήταν η αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch, αλλά και στην υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τον ίδιο οίκο. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.838,13 μονάδες με άνοδο 0,96%, σε εβδομαδιαία βάση, κατέγραψε μικρή άνοδο 0,29%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει κέρδη 58,86%.

Μέχρι να αρχίσει η τούμπα βεβαίως…

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.