search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:23
MENU CLOSE

Πανάκριβα τα δανεικά

25.10.2009 11:56
Πανάκριβα τα δανεικά - Media

Συνεχίζουν την κολοκυθιά με το έλλειμμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με αποτέλεσμα  ο διεθνής οίκος  Φιτς να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας, γεγονός που σημαίνει ότι θα πληρώσουμε ακόμη περισσότερους τόκους για τα 60 και πλέον δισ. ευρώ που θα δανειστούμε μόνο για φέτος.

Συνεχίζουν την κολοκυθιά με το έλλειμμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με αποτέλεσμα  ο διεθνής οίκος  Φιτς να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας, γεγονός που σημαίνει ότι θα πληρώσουμε ακόμη περισσότερους τόκους για τα 60  και πλέον δισ. ευρώ που θα δανειστούμε μόνο για φέτος.

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν  εκτροχιασμό του φετινού προϋπολογισμού καταδεικνύουν τα στοιχεία εκτέλεσής του για το πρώτο οκτάμηνο. Το έλλειμμα εκτοξεύτηκε στα 20,8 δισ ευρώ (έναντι ετήσιου στόχου: 12,69 δισ. ευρώ) καθώς στο βάθεμα της «μαύρης τρύπας» που πλέον φτάνει τα 8 δισ. ευρώ συμβάλλουν η σημαντική υστέρηση εσόδων σε συνδυασμό με την αισθητή υπέρβαση των δαπανών.

Η κρίση πάντως δεν δείχνει να κάνει διακρίσεις και έχει εκτινάξει τα δημοσιονομικά ελλείμματα των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών πάνω από το επιθυμητό 3%, με Βρετανία, Γαλλία αλλά και Γερμανία να «δίνουν το κακό παράδειγμα» ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επίσης, ψύχραιμη ήταν η αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch, αλλά και στην υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τον ίδιο οίκο. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.838,13 μονάδες με άνοδο 0,96%, σε εβδομαδιαία βάση, κατέγραψε μικρή άνοδο 0,29%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει κέρδη 58,86%.

Μέχρι να αρχίσει η τούμπα βεβαίως…

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:23