search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:05
MENU CLOSE

Ιδιοκτήτες θέλουν να βγάλουν «στο σφυρί»τα ακίνητά τους λόγω ΕΝΦΙΑ

12.08.2014 15:00
Ιδιοκτήτες θέλουν να βγάλουν «στο σφυρί»τα ακίνητά τους λόγω ΕΝΦΙΑ

 - Media

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο…. Έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα ακίνητα τους λόγω ΕΝΦΙΑ είναι χιλιάδες ιδιοκτήτες, όπως επισημαίνει η ομοσπονδία ιδιοκτητών ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ). Φορολογική ενημερότητα σε όσους χρωστούν τον ΕΝΦΙΑ μόνο από τις εφορίες.

 Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο…. Έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα ακίνητα τους λόγω ΕΝΦΙΑ είναι χιλιάδες ιδιοκτήτες, όπως επισημαίνει η ομοσπονδία ιδιοκτητών ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).
 
Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που κληρονόμησαν ακίνητα σε πολύ ακριβές περιοχές,  ιδιοκτήτες οικοπέδων σε υποβαθμισμένες περιοχές που δόθηκαν για αντιπαροχή και έτσι έχει ανέβει η αντικειμενική τους αξία και οι οποίοι σκέφτονται να παραδώσουν τα κλειδιά στο ΥΠΟΙΚ.
 
Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι ο φόρος ακινήτων δεν συνδέεται με το διαθέσιμο εισόδημα, μια στρέβλωση που ανέφερε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του στη Βουλή κάνοντας λόγο για αυθαιρεσία του νέου φόρου.
 
Επίσης οφείλετε στο μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας αντικειμενικών – εμπορικών τιμών, το οποίο και αυτό έχει επισημανθεί σε παράπονα που δέχεται.
 
Στο μεταξύ, μετά το αλαλούμ που προέκυψε με την φορολογική ενημερότητα λόγω ΕΝΦΙΑ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι όσοι φορολογούμενοι έχουν βεβαιωμένες οφειλές μπορούν να βγάλουν φορολογική ενημερότητα προς το παρόν μόνο από τις εφορίες και όχι μέσω του Taxisnet.
 
«Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι:

Η ύπαρξη βεβαιωμένων μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση (π.χ. ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος) δεν εμποδίζει τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας.
Αποδεικτικό ενημερότητας μπορεί να χορηγηθεί μέσω διαδικτύου με διάρκεια ισχύος δύο μηνών σε περιπτώσεις μη ύπαρξης βεβαιωμένων οφειλών.
Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, το πιστοποιητικό εκδίδεται με διάρκεια ισχύος ενός μήνα και χορηγείται από οποιαδήποτε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία ή Ελεγκτικό Κέντρο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και μέσω των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) του υπουργείου Οικονομικών.
Από τον Σεπτέμβριο θα χορηγείται και ηλεκτρονικά, αποδεικτικό ενημερότητας για τις περισσότερες περιπτώσεις με διάρκεια ισχύος ενός μήνα.
Σε ότι αφορά στον συμψηφισμό χρηματικών απαιτήσεων κατά του Δημοσίου με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) θα υπάρξει σύντομα, τις επόμενες ημέρες, απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που θα ρυθμίζει το ζήτημα.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:02