search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:32
MENU CLOSE

Μεγάλα αφιερώματα του ξένου τύπου στην Αμφίπολη

13.08.2014 15:12
Τι είδαν οι αρχαιολόγοι με τη μικροκάμερα στον τύμβο της Αμφίπολης - Media

Μεγάλα αφιερώματα για τις ανασκαφές στην Αρχαία Αμφίπολη και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον χώρο, δημοσιεύονται στις μεγάλες ξέενς εφημερίδες και τα διεθνή πρακτορεία.

Μεγάλα αφιερώματα για τις ανασκαφές στην Αρχαία Αμφίπολη και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον χώρο, δημοσιεύονται στις μεγάλες ξέενς εφημερίδες και τα διεθνή πρακτορεία.
 
– Με τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά  για την Αμφίπολη, αρχίζει το ρεπορτάζ του BBC, ενώ στο δημοσίευμα του ο αγγλικός  «Guardian» αναφέρει πως οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν μεγάλο αρχαίο τάφο στην Αμφίπολη, ο οποίος έχει έρθει στο φως τα τελευταία δύο χρόνια, και σηματοδοτεί μια σημαντική αποκάλυψη από την πρώιμη ελληνιστική εποχή.
 
– Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), μιλάει για «Μυστήριο γύρω από την ανακάλυψη αρχαίου τάφου στην Ελλάδα» και  φιλοξενεί στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της υπεύθυνης αρχαιολόγου, Κ. Περιστέρη. Στις ανακαλύψεις της Αμφίπολης αναφέρεται σύντομο ρεπορτάζ και στην ηλεκτρονική έκδοση της "Le Figaro".
 
– «Οι Έλληνες ελπίζουν ότι βρήκαν στην Αμφίπολη τον τάφο μέλους της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς επισκέφθηκε τον χώρο και έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα, αναφέρουν τα γερμανικά "Focus", DPA και "Suedeutche Zeitung".
 
– «Greek prime minister says "extremely important" tomb uncovered in northern Greece» είναι ο τίτλος  στις ηλεκτρονικές σελίδες αμερικανικών ΜΜΕ (ABC News, Fox News) που αναμεταδίδουν ανταπόκριση του Associated Press σχετικά με την επίσκεψη στην Αμφίπολη, όπου εκτιμάται ότι έχει ανακαλυφθεί σημαντικός τάφος από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

– Τηλεγράφημα του Reuters και ρεπορτάζ της "Washington Post", βασισμένο σε είδηση του Associated Press, αναφέρονται στον μακεδονικό τάφο που ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον αρχαιολογικό χώρο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15