search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:26
MENU CLOSE

Οι πιο ωραίες παραλίες των Κυκλάδων

14.08.2014 06:30
Οι πιο ωραίες παραλίες των Κυκλάδων - Media

Καταγάλανα νερά, υπέροχες αμμουδιές, αλλά και σεληνιακά τοπία με βράχους συνθέτουν ένα σκηνικό που ενθουσιάζει Έλληνες και τουρίστες και κάνει το ελληνικό καλοκαίρι μοναδικό στον κόσμο.  

(Αναδημοσίευση από το www.tovima.gr)

Καταγάλανα νερά, υπέροχες αμμουδιές, αλλά και σεληνιακά τοπία με βράχους συνθέτουν ένα σκηνικό που ενθουσιάζει Έλληνες και τουρίστες και κάνει το ελληνικό καλοκαίρι μοναδικό στον κόσμο.  

Μήλος, Σαρακήνικο 

Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και είναι η πιο γνωστή παραλία της Μήλου. Κάτασπροι σχηματισμοί βράχων απλώνονται μέσα και έξω από τη θάλασσα δημιουργώντας ένα σεληνιακό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς. Ιδανική για όσους αγαπούν τις βουτιές. Δεν είναι οργανωμένη, γι' αυτό και θα πρέπει όταν την επισκεφτείτε να είστε εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα.

Άνδρος, Ζόρκος

Οι περισσότεροι θεωρούν ως την ωραιότερη παραλία της Ανδρου τα Αχλα, αλλά όσοι γνωρίζουν καλά το νησί ορκίζονται ότι ο Ζόρκος είναι πολύ καλύτερος. Με κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, λεπτό πετραδάκι και το ποτάμι που καταλήγει στην παραλία, ο Ζόρκος αποζημιώνει όσους αποφασίζουν να τον επισκεφτούν αψηφώντας το κομμάτι της διαδρομής που είναι χωματόδρομος. Μικρό μέρος της παραλίας διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ υπάρχει και μια μικρή ταβέρνα όπου μπορείτε να απολαύσετε νόστιμους μεζέδες μετά το μπάνιο σας.

Νάξος, Καστράκι

Είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Εχει μήκος σχεδόν 7 χλμ., γεγονός που την κάνει να μοιάζει με έρημο. Η υπέροχη αμμουδιά διακόπτεται από μικρούς σχηματισμούς βράχων και διανθίζεται με κέδρους και αμμόλοφους. Ιδανική για όσους θέλουν να κολυμπήσουν ήσυχα. Είναι τόσο μεγάλη που θα βρείτε εύκολα μια ήσυχη γωνιά.

Ανάφη, Ρούκουνας

Θεωρείται η μεγαλύτερη αμμουδερή παραλία του Αιγαίου. Βρίσκεται στα ανατολικά του λιμανιού του Αγιου-Νικόλα. Στη δεκαετία του '70 υπήρξε γνωστό στέκι των χίπηδων. Ως και πριν από τέσσερα-πέντε χρόνια η παραλία ανήκε σε όσους έστηναν τη σκηνή τους και χαίρονταν γυμνοί το τοπίο, τη θάλασσα και την παρέα καθώς υπήρχε πρόσβαση μόνο με καΐκι ή με πεζοπορία. Σήμερα η παραλία ενώνεται με τη Χώρα, το λιμάνι και τις γύρω παραλίες με άσφαλτο, οπότε η πρόσβαση είναι εύκολη. Αρμυρίκια που φυτρώνουν εκεί δίνουν καλή σκιά μιας και η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Ταβέρνες και καφέ μπορούν να σας εξυπηρετήσουν γευστικά και με πολύ καλές τιμές.

Πάνω Κουφονήσι, Πορί

Βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις του σέρφινγκ. Η παραλία είναι από τις πιο οργανωμένες του νησιού. Μη χάσετε την ευκαιρία να πάτε ως τις θαλάσσιες σπηλιές πίσω από το Πορί. Λόγω των ελάχιστων υψομετρικών διαφορών, είναι εύκολο να περπατάς στο Κουφονήσι. Υπάρχουν όμορφα μονοπάτια, με τυπική σήμανση, για να πορευθείτε από άλλη οδό προς την ίδια κατεύθυνση, πιθανόν την παραλία που επιθυμείτε. Οσοι δεν επιθυμούν παραλία μπορούν να επιλέξουν τον «Προφήτη Ηλία» με την εξαίσια θέα στο μισό νησί και τα γύρω νησιά ή να πορευθούν στην πίσω (βόρεια) πλευρά του νησιού στο μονοπάτι που τελικά θα τους οδηγήσει στην Παραλία Πορί.

Κίμωλος, Πράσσα

Παραλία με λευκή, χοντρή, άμμο και γαλάζια νερά που θυμίζουν τοπία της Καραϊβικής. Στο πίσω μέρος της τα ορυχεία κιμωλίας της διαμορφώνουν το ολόλευκο σεληνιακό σκηνικό της. Υπάρχουν λίγα διάσπαρτα αρμυρίκια για σκιά, ενώ τα τελευταία χρόνια έκαναν την εμφάνισή τους και ψάθινες ομπρέλες. Στην είσοδο του ομώνυμου οικισμού λειτουργούν και ιαματικά λουτρά.

Σέριφος, Γάνεμα 

Ομορφη παραλία με γυαλιστερά βότσαλα, άμμο και αρμυρίκια που προσφέρουν σκιά τις μεσημεριανές ώρες. Είναι από τις ήσυχες παραλίες του νησιού. Βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία Βαγιά και στον Κουταλά. Αυτοί που γνωρίζουν παραμένουν εδώ για το ηλιοβασίλεμα που είναι μαγικό. Στη παραλία λειτουργεί και ταβέρνα με φρέσκα προϊόντα, κατευθείαν από το μποστάνι.

Αμοργός, Αγία Αννα 

Παγωμένα νερά, βυθός με βότσαλα και άμμο ενώ από πάνω της δεσπόζει η μεσαιωνική μονή της Χοζοβιώτισσας, γαντζωμένη από τους απόκρημνους βράχους. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και απέχει 3 χλμ. από τη Χώρα. Για όσους αγαπούν την πεζοπορία ή έχουν διάθεση για μια ωραία βόλτα κάτω από τον ήλιο, η παραλία συνδέεται με τη Χώρα με ένα μονοπάτι που ξεκινά πίσω από τον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται κοντά στην Κάτω Γειτονιά. Η θέα στον κόλπο είναι μαγευτική με βράχια διάσπαρτα κατά μήκος της ακτής. Η θάλασσα, που βρίσκεται ακριβώς στους πρόποδες της μονής, δείχνει όλο το φάσμα των χρωμάτων από το πράσινο στο μπλε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:26