search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:30
MENU CLOSE

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε ο Δεκαπενταύγουστος

15.08.2014 14:54
Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε ο Δεκαπενταύγουστος - Media

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου σε όλη τη χώρα.

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου σε όλη τη χώρα.

Το επίκεντρο, όπως κάθε χρόνο, ήταν η Τήνος, όπου χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας. Αντίστοιχη εικόνα υπήρχε και στην Παναγία Εκατονταπυλιανή στην Πάρο αλλά και στην Πάτμο, στο Ιερό Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη, όπου οι μοναχοί τηρούν το έθιμο της περιφοράς του επιταφίου της Παναγίας.

Στην Τραπεζούντα του Πόντου εκατοντάδες πιστοί έφθασαν αεροπορικών, οδικώς αλλά και… ποδηλατώντας προκειμένου να παραστούν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στο όρος Μελά.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για πέμπτη συνεχή χρονιά χοροστάτησε στην Θείας Λειτουργίας και στο μήνυμά του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν έπαυσε να είναι ποτέ για τους χριστιανούς, οίκος και Θεού και πύλη του ουρανού. Γι αυτό και ελκύει δια μέσου των αιώνων, πιστούς εκ θαλάσσης και λίβα και από ανατολάς. Γι αυτό είμαστε και εμείς σήμερα στις Αγιασμένες αυλές της. Και ας μην έχει ηγούμενο και καλογήρους να μας υποδεχτούν ας μην έχει καμπάνα να χτυπά και να αντιλαλεί στα γύρω βουνά».

Την κοίμηση της Θεοτόκου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, την γιόρτασε στη Λευκάδα, όπου μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας στον ιερό ναό της Παναγίας των Ξένων, εξέφρασε την ελπίδα του "η σημερινή ημέρα να είναι η αρχή του τέλους των δεινών του ελληνικού λαού. Είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία, και εύχομαι σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες χρόνια πολλά και καλά".

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς πήγε στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Πύλο, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στην Αίγινα, ο Πάνος Καμμένος στην Παναγία Σουμελά, ο Φώτης Κουβέλης στα Τρίκαλα και στον Θεολόγο Φθιώτιδας ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:29