search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:34
MENU CLOSE

Με χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά

19.08.2014 07:57
Τεράστιες ελλείψεις καθηγητών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση  - Media

Κονδύλια για την πρόσληψη 3.000 εκπαιδευτικών λείπουν από το υπουργείο Παιδείας: έως τώρα έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για την πρόσληψη 19.500 αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, αλλά τα κενά υπολογίζονται σε 22.500.

Κονδύλια για την πρόσληψη 3.000 εκπαιδευτικών λείπουν από το υπουργείο Παιδείας: έως τώρα έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για την πρόσληψη 19.500 αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, αλλά τα κενά υπολογίζονται σε 22.500.
 
Ήδη οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών εκτιμούν ότι το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει με χιλιάδες κενά στα σχολεία, αφού η διαδικασία για την τοποθέτηση των αναπληρωτών δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το πρώτο κουδούνι, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου.
 
Το πρόβλημα με τα κενά στην εκπαίδευση επιδεινώθηκε την τελευταία τετραετία. Υπήρξε κύμα συνταξιοδοτήσεων δασκάλων και καθηγητών αλλά δεν έγιναν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας μας.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το 2013 συνταξιοδοτήθηκαν 6.200 εκπαιδευτικοί και το 2014 αποχωρούν 11.200, χωρίς το ίδιο διάστημα να γίνει πρόσληψη μονίμων.
 
Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας χθες στο Βήμα fm αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα των 3000 κενών που έχουν προκύψει αλλά και στη φόρμουλα που αναμένεται να χρησιμοποιήσει το υπουργείο για την κάλυψή τους. Όπως είπε ο Υπουργός με τις φετινές συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών το υπουργείο υπολόγισε ότι χρειάζονται 22.500 αναπληρωτές.
 
Τα κενά, όπως είπε ο υπουργός θα καλυφθούν από παράλληλες αναθέσεις, ζητώντας δηλαδή από καθηγητές και δασκάλους να διδάξουν εγγύτερα προς την ειδικότητά τους αντικείμενα.

Πηγή: Τα Νέα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15