17/01/2020 16:07:18

Προσπαθούν να «καθαρίσουν» το διεθνές ρεζιλίκι για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις

Προσπαθούν να «καθαρίσουν» το διεθνές ρεζιλίκι για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις
 - Media
 
Δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αφού τα ξένα Μέσα κατέγραψαν μια πραγματικότητα για την κατάσταση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που αποτελεί διεθνές ρεζιλίκι για την Ελλάδα, η Πολιτεία αποφάσισε να δώσει εντολή για εργασίες καθαρισμού και επισκευών.
 
Η διεθνής κατακραυγή και τα απανωτά προσβλητικά φωτορεπορτάζ προήλθαν από Μέσα όπως το BBC, το Reuters, η Daily Mirror και η Bild. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι, επιτέλους,  έχουν αρχίσει και προχωρούν οι εργασίες καθαρισμού των γηπέδων, του κολυμβητηρίου και του περιβάλλοντος χώρου των κλειστών γυμναστηρίων του Ολυμπιακού Χωριού.

 

Για το ζήτημα αυτό ενημέρωσε γραπτώς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στη συνέχεια των αποφάσεων που ελήφθησαν σε σύσκεψη στις αρχές Αυγούστου.
Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το κολυμβητήριο, οι εργασίες καθαρισμού (καθαρισμός από λάσπες, χημικός καθαρισμός, καθαρισμός περιμετρικών καναλιών, τοποθέτηση πλαστικών σχαρών, καθαρισμός της υπόγειας δεξαμενής, απομάκρυνση των σκουπιδιών) θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη.

 

Επισημαίνεται ότι, ομοίως με την ευθύνη του ΟΑΕΔ, θα ακολουθήσουν οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, για να παραχωρηθεί στη συνέχεια η χρήση τους σε άλλο φορέα του Δημοσίου ή ΟΤΑ, ο οποίος θα αναλάβει και το κόστος λειτουργίας και συντήρησης.
 
Όσο για τα ξένα Μέσα τα ρεπορτάζ τους ήταν δηκτικά, αλλά κατέγραφαν την απόλυτη πραγματικότητα για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που στοίχησαν στους Έλληνες αρκετά δισ. ευρώ.
 
Το πρακτορείο Reuters ανέφερε  ότι η Αθήνα δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες δεν έχει κανέναν λόγο για να πανηγυρίσει προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες από την υπερηφάνεια εκείνων των στιγμών πέρασαν στον θυμό, σημειώνει το άρθρο, καθώς η χώρα αγωνίζεται μέσα σε μια εξαετή ύφεση, με ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ, με έλλειψη στέγης και τη φτώχεια».
 
H γερμανική Bild, με τη σειρά της, στην ηλεκτρονική της σελίδα είχε φωτορεπορτάζ με τον τίτλο «Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία», ενώ αντίστοιχες αναφορές έκανε και το βρετανικό δίκτυο BBC.
ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.