search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:36
MENU CLOSE

«Θέλαμε να τους τρομάξουμε, όχι να τους σκοτώσουμε»

21.08.2014 14:43
Τη Δευτέρα θα απολογηθούν οι δύο 18χρονοι για την διπλή δολοφονία στη Μάνη - Media

Tι υποστήριξαν οι δύο κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό στη Καρδαμύλη. Το χρονικό της δολοφονίας και τα επιχειρήματά τους.

 
«Θέλαμε μόνο να τους τρομάξουμε. Όχι να τους σκοτώσουμε. Πάνω στον καβγά έγινε το κακό».
 
Μετανιωμένοι εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μεσσηνίας οι δύο 18χρονοι κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό, στην Καρδαμύλη.
 
Αφορμή για το άγριο διπλό έγκλημα ήταν οι οικονομικές διαφορές που φέρεται να είχε ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων με τον Κωνσταντίνο Σγούρο. Ο 26χρονος εμφανίζεται να πήρε 800 ευρώ από τον 18χρονο για να του πουλήσει αναβολικά, τα οποία όμως δεν του παρέδωσε ποτέ.
 
«Πήρα τον Σγούρο τηλέφωνο το βράδυ της Δευτέρας και του ζήτησα να συναντηθούμε για να λύσουμε την εκκρεμότητα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 18χρονος.
 
Μάλιστα, ζήτησε από τον συνομήλικο φίλο του να έρθει μαζί και πήρε και την οικογενειακή καραμπίνα, γιατί όπως είπε φοβόταν τον Σγούρο, ο οποίος ήταν μεγαλύτερος και πιο χειροδύναμος.
 
Τι συνέβη στο μοιραίο ραντεβού
 
Οι δύο κατηγορούμενοι ρίχνουν τα βάρη της διπλής δολοφονίας ο ένας στον άλλον, αρνούμενοι ότι ήταν αυτοί οι οποίοι πυροβολήσαν.
 
Ο Π.Μ υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της κουβέντας με τον Σγούρο, ο τελευταίος του επιτέθηκε, ρίχνοντάς του ένα χαστούκι και πιάνοντας τον από τον λαιμό. Στον καβγά μπήκε και ο 25χρονος Γιάννης Κομμάτης και τότε ο 18χρονος, είπε στους αστυνομικούς πως άκουσε τους πυροβολισμούς.
 
Αντίθετα, ο δεύτερος κατηγορούμενος Ν.Μ. είπε στους αστυνομικούς πως είδε τον Π.Μ. να τσακώνεται με τους δύο άνδρες και πάνω στον καβγά, άκουσε την καραμπίνα να εκπυρσοκροτεί.
 
Γιατί εξαφάνισαν τα πτώματα ;
 
Οι δύο 18χρονοι δεν μπόρεσαν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις, για τους λόγους για τους οποίους προσπάθησαν να εξαφανίσουν τις δύο σορούς, πετώντας τις στη χαράδρα.
 
Απέδωσαν τις ενέργειες τους στον φόνο και τον πανικό.
 
Αφού έσυραν τα άψυχα κορμιά των δύο άτυχων φίλων, τα φόρτωσαν στο αγροτικό Ι.Χ του ενός εκ των δύο δραστών και τα πέταξαν σε απόκρυμνο σημείο, στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Καρδαμύλης και Καλαμάτας.
 
Στη συνέχεια επέστρεψαν στο σημείο του εγκλήματος και ο Ν.Μ. πήρε τη μηχανή τον θυμάτων, με σκοπό να την εξαφανίσει. Οδήγησε μέχρι την Καλαμάτα, όπου και εγκατέλειψε το δίκυκλο σε ένα κεντρικό δρόμο της πόλης.
 
Όμως, οι ερασιτεχνικές κινήσεις των 18χρονων, οι μαρτυρίες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας με τη συνδρομή των έμπειρων σε τέτοιες υποθέσεις, συναδέλφων τους από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς επίσης και η άρση απορρήτου στο τηλέφωνο του Κωνσταντίνου Σγούρου, απ΄ όπου διαπιστώθηκε πως η τελευταία συνομιλία του 26χρονου ήταν με τον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων, λίγη ώρα πριν από τη δολοφονία, οδήγησαν τις διωκτικές αρχές στην εξιχνίαση του διπλού εγκλήματος
 
Τα ευρήματα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ερευνών, σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το που χρησιμοποιούσε ο 18χρονος, ο οποίος είχε την οικονομική διαφορά με το 26χρονο θύμα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, η οποία όπως προκύπτει είναι το όπλο του εγκλήματος. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του κατασχέθηκε ακόμα μία κυνηγετική καραμπίνα.
 
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε το σημείο της δολοφονίας των δύο ημεδαπών. Από την αυτοψία στη συγκεκριμένη περιοχή, ανευρέθησαν κηλίδες αίματος, ίχνη σύρσεως στο έδαφος, το ρολόι χειρός του 26χρονου θύματος, καθώς και επτά (7) κάλυκες φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου.
 
Βρέθηκε ακόμα το αγροτικό όχημα, με το οποίο οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή, από την μακροσκοπική εξερεύνηση του οποίου εντοπίστηκαν ίχνη αίματος.
 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δεύτερου 18χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα ένα κυνηγετικό όπλο, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι (στιλέτο), δύο μαχαίρια, δύο καπνογόνα, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, φυσίγγιο 45 mm , φυσίγγιο αγνώστου διαμετρήματος και (6,5) γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Σε κάδο απορριμμάτων κοντά στην οικία του, βρέθηκαν δύο (2) τσαντάκια μέσης με προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων.
 
Οι δύο συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και επιπλέον παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών για τον 18χρονο, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε η ποσότητα κάνναβης, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
 
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Αργά το μεσημέρι της Πέμπτης οι 18χρονοι, την υπεράσπιση των οποίων ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Καλαμάτας απ΄ όπου και έλαβαν προσθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, στον ανακριτή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:35