23/01/2019 10:36:00

Η ατζέντα της εβδομάδας

Η ατζέντα της εβδομάδας - Media

ΣΑΒΒΑΤΟ 23.8
ΣΥΝΑΥΛΙΑ. Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία μέχρι το τέλος του μήνα και φιλοξενεί τη Δήμητρα Γαλάνη, με την περιοδεία της «Αλλιώς». Στη συναυλία θα ακουστούν όλα τα τραγούδια της, αυτά που ήδη γνω­ρίζουμε και αυτά που αγαπάει η ίδια, αλλά και ο νέος της δίσκος σε στίχους Παρα-σκευά Καρασούλου. Ιηfο: Παραλία Αύρας, Αίγινα, 21 .00, 1 5 ευρώ, www.aeginamusicfestival.gr.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24.8
ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Η Λήμνος και το Φεστιβάλ Αρχαίας Ηφαιστίας φιλοξενούν την παρά­σταση «Golfω Director’s Cut », σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα. Η παράσταση απο­τελεί μια διαφορετική εκδοχή της «Γκόλφω» του Σπύρου Περεσιάδη. Ιηfο: Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας, Λήμνος, 1 0 ευρώ, 20.30.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25.8
ΘΕΑΤΡΟ. Περισσότερο από δύο μήνες, «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού ταξιδεύει σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, με σκοπό να τους ξαναζωντανέψει με τον γοητευτικό λόγο του εθνικού μας ποιητή. Το μυσταγωγικό έργο που σκηνοθετεί ο Δήμος Αβδελιώδης και ερμηνεύει η Όλια Λαζαρίδου αποτέλεσε μια πρωτοβουλία της κίνησης πολιτών «Διάζωμα» για την ανάδειξη και την προστασία των αρχαίων θεάτρων, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων. Ιηfο: Περιβάλλων Χώρος Ρωμαϊκού Ωδείου Γορτύνας, Κρήτη, 1 5 ευρώ, 21 .1 5.

ΤΡΙΤΗ 26.8
ΠΡΟΒΟΛΗ. Με μια εμβληματική ελληνική ταινία προσκαλεί τους σινεφίλ το «4ο Athens Open Air Film Festival». Η «Μαγική Πόλις» του Νίκου Κούνδουρου θα επιστρέψει για πρώτη φορά στον χώρο που γυρίστηκε, στο Δουργούτι. Η ταινία αποτελεί το κινηματογραφικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη αλλά και την πρώτη εμφάνιση του Θανάση Βέγγου. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ομάδα παραστατικών τεχνών «Όχι Παίζουμε» ενώ πριν από την προβολή θα γίνει βόλτα εξερεύνησης της γειτονιάς. Ιnfο: Δουργούτι, Νέος Κόσμος, είσοδος ελεύθερη, 21. 00.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27.8
ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ. Τα φετινά «Αισχύλεια» επιστρέ­φουν με μία πολυαναμενόμενη παράσταση. Η ομάδα «Δρόμος με Δέντρα» (Baumstrasse) παρουσιάζει τον «Αίαντα» του Σοφοκλή, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μάρθας Φρι-ντζήλα. Στην υπόθεση τα δικαστήρια αναβιώ-νουν τραγωδίες και οι τραγωδίες δικαστήρια. Ένα δικαστήριο θα είναι αυτό που θα κρίνει με αγώνα λόγω ν, τη ζωή ή τον θάνατο ενός ήδη μη ζωντανού, και κατόπιν στην ίδια αίθουσα, το
δίκαιο ή μη της ταφής ενός ήρωα. Ιηfο: Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Παραλία
Ελευσίνας, 20.30, 5 -1 2 ευρώ, www.aisxyleia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.