search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:44
MENU CLOSE

Παραχωρούν σε ιδιώτες και τα χρέη προς το Δημόσιο

22.08.2014 08:13
Φρένο στις εισπρακτικές βάζει νομοσχέδιο - Media

Τα τελευταία 24ωρα πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για πίεση του ΔΝΤ, προκειμένου να ανατεθεί το κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιωτικές εταιρείες.

(Αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία)
 
 Διαπραγματεύσεις, αλλά και πιέσεις από την τρόικα να δοθεί η είσπραξη των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες, δέχεται η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να «μαζέψει» τα ποσά που έχουν ξεφύγει, καθώς οι οφειλές εκτινάχθηκαν από τα 7,5 δισ. ευρώ το 2009 στα 11 δισ. ευρώ το 2014.
 
Το ύψος των οφειλών όπως αποκάλυψε η «Ε», καθώς και το γεγονός ότι κάθε μήνα μειώνονται τα έσοδα από τις ρυθμίσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Ιανουάριο τα έσοδα από τις ρυθμίσεις έφταναν τα 25 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιούλιο άγγιξαν μόλις τα 18 εκατ. ευρώ.
 
Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, με την τρόικα να χορηγήσει τα στοιχεία των οφειλετών (φυσικών προσώπων και εταιρειών) άνω των 5000 ευρώ σε ιδιωτικές εταιρείες και call center, προκειμένου να μπουν στο παιχνίδι ιδιώτες.
 
Χαρακτηριστικές είναι οι πιέσεις ιδιωτικών εταιρειών, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», σε στελέχη και παράγοντες της κυβέρνησης προκειμένου να προχωρήσει η εκχώρηση των χρεών.
 
Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «ένα χρόνο πριν, εκφράσαμε την αντίθεσή μας σε νομοθετικές διατάξεις που περιλαμβάνονταν στην ίδρυση του ΚΕΑΟ και πρόβλεπαν δυνατότητα συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες».
 
Τα τελευταία 24ωρα πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για πίεση του ΔΝΤ, προκειμένου να ανατεθεί το κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιωτικές εταιρείες. Δεν γνωρίζουμε αν αυτές οι προτάσεις αφορούν αποκλειστικά επιδιώξεις του ΔΝΤ, ή υποβάλλονται από ιδιωτικά ντόπια συμφέροντα που επιθυμούν διακαώς να εισέλθουν με κάθε τρόπο στο Δημόσιο και να εκμεταλλευτούν δομές- φιλέτα, απομυζώντας το κράτος και το λαό.
 
Η πολιτική όμως της σημερινής κυβέρνησης, αποστελέχωσης- διάλυσης και απαξίωσης του Δημοσίου, ευνοεί την ύπαρξη τέτοιων επιδιώξεων, που αποτελούν ωμή παρέμβαση στο διαφυλαγμένο από χρόνια Δημόσιο κοινωνικό Χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
 
Οι «εισπρακτικές εταιρείες» που οφείλουν στα Ταμεία τεράστια ποσά, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εμπλακούν και με κανένα τρόπο στη λειτουργία του ΚΕΑΟ και να κυνηγούν οφειλέτες προς όφελός τους.
 
Η είσπραξη των οφειλομένων από τις επιχειρήσεις δεν γίνεται σε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα τρόμου και εκβιασμού, αλλά με μία γεναία πα΄για νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τη δυνατότητα ένταξης σε όλους τους υπόχρεους, συγχρόνως δε με την αλλαγή των γενικότερων χαρακτηριστικών ύφεσης και συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας που απειλούν το λαό και τη χώρα, κάτι που δεν φαίνεται, παρά τα επικοινωνιακά  πυροτεχνήματα της συγκυβέρνησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:44