search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:29
MENU CLOSE

ΕΝΦΙΑ 178.000 ευρώ για ερειπωμένο αγροτόσπιτο

22.08.2014 09:43
ΕΝΦΙΑ 178.000 ευρώ για ερειπωμένο αγροτόσπιτο - Media

Αντιμέτωπος με τον παραλογισμό και τα λάθη του κράτους βρέθηκε ένας αγρότης σε χωριό των Τρικάλων όταν του ήρθε να πληρώσει 178.000 ευρώ για ένα ερειπωμένο αγροτόσπιτο.

Αντιμέτωπος με τον παραλογισμό και τα λάθη του κράτους βρέθηκε ένας αγρότης σε χωριό των Τρικάλων όταν του ήρθε να πληρώσει 178.000 ευρώ για ένα ερειπωμένο αγροτόσπιτο.

Το σπίτι βρίσκεται στην είσοδο του Πολυνερίου και για να μπορέσει κανείς να φτάσει μέχρι το συγκεκριμένο αγρόκτημα, σύμφωνα με το trikalavoice.gr, θα πρέπει να περάσει μέσα από μια… «ζούγκλα», από πέτρινα μονοπάτια με πιθανό τον κίνδυνο να επιστρέψει χωρίς παντελόνι και με διαλυμένα παπούτσια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ίδιας τοπικής ιστοσελίδας το σπίτι ιδιοκτησίας του Πολυνερίτη Γ.Κ.,  χτίστηκε το 1935 και εγκαταλείφθηκε τα χρόνια της μεγάλης φυγής, όταν οι άνθρωποι του χωριού μετανάστευαν μέσα στην ίδια τους τη χώρα, αφού δεν άντεχαν να μένουν απομονωμένοι.

Το αγροτόσπιτο αυτό ο ιδιοκτήτης το κράτησε «εις ανάμνηση των προγόνων του» και σίγουρα δεν πίστευε τα μάτια του όταν έλαβε τον ΕΝΦΙΑ και είδε ότι του το χρέωσαν για178.000 €, δηλαδή σχεδόν όσο μια βίλα στη Μύκονο.

Το πρόβλημα πάντως με τα εξωπραγματικά ποσά που κλήθηκαν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες εντοπίστηκαν σε 457 περιοχές της χώρας καθώς εφαρμόστηκαν λάθος τιμές κατά τον υπολογισμό του φόρου.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλογών της χώρας, Βασίλης Αλεξανδρής, απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαραδούβελη, «για την αντισυνταγματικότητα αλλά και τις συνέπειες από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ».

Στη επιστολή εκτός των άλλων επισημαίνεται ότι, πρέπει να επέλθει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ώστε να ανταποκρίνονται αυτές στα δεδομένα της κοινής πείρας και της συναλλακτικής πρακτικής, αλλά και το κράτος να ανταποκρίνεται στις νόμιμες υποχρεώσεις του, ενώ η όλη αυτή κατάσταση πλήττει καίρια τη λειτουργία της κτηματαγοράς.

Τέλος, ο κ. Αλεξανδρής καλεί τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας λόγω της αντισυνταγματικότητας του ΕΝΦΙΑ αλλά και της έντονης κοινωνικής αναστάτωσης που έχει προκαλέσει, να επανεκτιμήσουν την κατάσταση και να αποκαταστήσουν τις αδικίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28