search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:59
MENU CLOSE

Σίγησε η φωνή της «Madame Buttefly»

23.08.2014 21:00
Σίγησε η φωνή της «Madame Buttefly» - Media

Την προηγούμενη εβδομάδα πέθανε στο διαμέρισμά της, στη Νέα Υόρκη, η διάσημη Ιταλίδα σοπράνο Licia Albanese, σε ηλικία 105 χρόνων.

Την προηγούμενη εβδομάδα πέθανε στο διαμέρισμά της, στη Νέα Υόρκη, η διάσημη Ιταλίδα σοπράνο Licia Albanese, σε ηλικία 105 χρόνων.

Η Licia γνώρισε μεγάλη επιτυχία λόγω των ιδιαίτερων φωνητικών και τεχνικών της ικανοτήτων, ερμηνεύοντας εμβληματικές όπερες, όπως η «Tosca» του Verdi αλλά και η «Madame Butterfly» του Puccini, ενώ εμφανίστηκε σε εκατοντάδες παραστάσεις στη New York Metropolitan Opera. H Licia, που μεσουρανούσε κατά την περίοδο 1940 – 1966, γεννήθηκε στην περιοχή Torre a Mare, που βρίσκεται κοντά στο Μπάρι της Ιταλίας.

Κατά τη δεκαετία του ’30 ξεκίνησε την καριέρα της στην πατρίδα της, την Ιταλία, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στην Αμερική, όπου εμφανίστηκε σε διάφορες όπερες στο πλευρό των Jussi Bjorling, Titto Schipa, Franco Corelli, Beniamino Gigli και Giacinto Prandelli. To 1974 η Albanese ίδρυσε τo Ίδρυμα Licia Albenese – Puccini για να υποστηρίξει νέους και ανερχόμενους τραγουδιστές κλασικής μουσικής, ενώ το 1995 ο πρόεδρος Bill Clinton της απέμεινε το Εθνικό Μετάλλιο Τιμής για τις Τέχνες.

Με βία προειδοποιούν στην Ινδία, αν κυκλοφορήσει η νέα ταινία με θέμα τη δολοφονία της Indira Gandhi.

Φαίνεται πως κάποιοι στην Ινδία έχουν ενοχληθεί αρκετά σχετικά με την τελευταία ταινία για τη ζωή και τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού της Ινδίας Indira Gandhi. Κι αυτό επειδή θεωρούν πως η νέα ταινία του Ravinder Ravi δοξάζει τους δολοφόνους της. Έτσι, η Υπηρεσία Πληροφοριών της Ινδίας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν βίαια επεισόδια και διαδηλώσεις σχετικά με την κυκλοφορία της ταινίας, η οποία επικεντρώνεται στη δολοφονία της τέταρτης πρωθυπουργού και αμφιλεγόμενης γυναίκας που έμελλε ν’ αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία της χώρας της.

H ιστορία της ταινίας αφηγείται τη δολοφονία της Indira Gandhi στις 31 Οκτωβρίου του 1984, στο διαμέρισμά της, στο Νέο Δελχί, από τους δύο σιχ σωματοφύλακές της που στράφηκαν εναντίον της. Τον Ιούνιο του 1984 η ίδια διέταξε τη στρατιωτική ανακατάληψη του ιερού χώρου που κατείχαν οι σιχ, φοβούμενη ότι το μουσουλμανικό Πακιστάν θα βοηθήσει τους ομόδοξους σιχ.

Κατά την επέμβαση του στρατού σκοτώθηκαν 83 στρατιώτες και 493 καταληψίες, ενώ στις ταραχές που ακολούθησαν μετά τον θάνατό της, 20.000 φιλήσυχοι σιχ βρήκαν τον θάνατο από τους εξαγριωμένους ινδουιστές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:53