search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:55
MENU CLOSE

Είστε σε διακοπές και δεν το ξέρετε!

22.08.2014 21:00
Είστε σε διακοπές και δεν το ξέρετε! - Media

Ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό της Θεσσαλονίκης είναι το www.thinkfree.gr, που διευθύνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κεσόπουλος. 

Ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό της Θεσσαλονίκης είναι το www.thinkfree.gr, που διευθύνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κεσόπουλος.

Την περασμένη εβδομάδα μου έθεσε το εξής ερώτημα: «Μια και, μεταξύ άλλων, έχει χαθεί και το νόημα των διακοπών, επιχείρησε με τον υποκειμενισμό που σε διακρίνει να μας γράψεις τι θα πει ‘‘κάνω διακοπές’’»! 

Η απάντηση μου ήρθε αυθόρμητα την ώρα που με πήρε τηλέφωνο, έγραψα αυτό που ζούσα εκείνη τη στιγμή…

Χτυπάει συνέχεια το τηλέφωνό μου εδώ στην πόλη που ψήνεται. «Σου στέλνω το δελτίο Τύπου, το έγραψα». «Πού είσαι;», τον ρωτάω. «Σίκινο», απαντά ο συνάδελφος. Ξαναχτυπάει το τηλέφωνο. «Μπορείτε να πάτε να δείτε το διαμέρισμα στην οδό Αμφιλόχου, είναι έτσι, αλλιώς, σας περιμένει η ιδιοκτήτρια», λέει η μεσίτρια κι ακούω τον παφλασμό. «Πού είστε;», τη ρωτάω. «Στη Φολέγανδρο», μου απαντάει.

Παίρνω μήνυμα έπειτα από λίγο από μια φίλη: «Οκ η παραγγελία, πούλησα τα ρούχα, κερνάω μόλις γυρίσω Αθήνα». «Πού είσαι;». «Χαλκιδική, μέχρι τις 25», η απάντηση. Καπάκι έρχεται μήνυμα στο Fb από την ξαδέλφη μου. «Τέλειωσα με τις δηλώσεις του ΕΝΦΙΑ, πάω να κάνω μια βουτιά», τοποθεσία Ρόδος, Δωδεκάνησα.
«Γράψε ένα κείμενο για το σάιτ με θέμα τις διακοπές», λέει ο καλός μου Γιάννης, ευρισκόμενος σε… διακοπές.

Τους φαντάζομαι όλους με λαπ-τόπ, i-Pad και κινητά, να φορούν μαγιό, να πίνουν φρέντο και να δουλεύουν ακατάπαυστα στην παραλία. Τι θέλουν και ταράζουν τη μακαριότητά μου; Γιατί εγώ –που με λυπούνται – κάθομαι εδώ και δύο ώρες στο μπαλκονάκι μου, κάτω από την τέντα, δίπλα στον βασιλικό μου που φλυαρεί, πίνω το εσπρεσάκι μου και διαβάζω το βιβλίο μου κι αυτοί οι παράξενοι ηλεκτρονικοί θόρυβοι – μπιπ, τζιζ, τραλαλά – των συσκευών απειλούν το δικαίωμά μου στην τεμπελιά…

Εντάξει, περνάω καλά, αν και σε μια ώρα θα πάω στο γραφείο, αλλά παρηγοριέμαι στη σκέψη ότι σε δύο βδομάδες θα είμαι στη θέση τους… με όλα αυτά τα αξεσουάρ να γεμίζουν άμμο και θα αναπολώ τις πραγματικές διακοπές… στο μπαλκονάκι μου!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10