search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:56
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας. Ερχόμαστε να την καταργήσουμε»

24.08.2014 15:15
Τσίπρας: «Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας. Ερχόμαστε να την καταργήσουμε» - Media

«Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας. Ερχόμαστε να την καταργήσουμε» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας. Ερχόμαστε να την καταργήσουμε» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στη Real News ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει κανένα πρόσωπο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «αυτή η Βουλή δεν έχει ούτε το ηθικό δικαίωμα, ούτε τη δημοκρατική νομιμοποίηση, να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας. Ο λαός στις ευρωεκλογές απεφάνθη. Αποδοκίμασε την κυβέρνηση Τελεία και παύλα. Εκλογή κατεψυγμένου προέδρου σημαίνει συνέχιση και ολοκλήρωση της καταστροφής. Εκλογές, νέα βουλή που να εναρμονίζεται ηθικά και πολιτικά με το εκλογικό σώμα, και εκλογή προέδρου με όρους ευρύτατης συναίνεσης. Αυτή είναι η σταθερή μας θέση».
 
Σε ερώτηση για την πιθανότητα να είναι ο Φώτης Κουβέλης υποψήφιος τόνισε ότι «το θέμα της προεδρικής εκλογής, δεν είναι θέμα ενός προσώπου. Είναι θέμα εκατομμυρίων προσώπων που υποφέρουν με τη σημερινή κυβέρνηση και την πολιτική της και εκφράζουν την αγωνία για το σήμερα και το αύριο. Κι αυτά τα πρόσωπα εμείς θέλουμε να εκπροσωπήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι: «η Δημοκρατική Αριστερά, εξ όσων γνωρίζω, υποστηρίζει ότι ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση χωρίς τη ΝΔ. Δε θα μπορούσα ποτέ εγώ να πω τι πρέπει να πράξει. Είναι οι ίδιοι αρμόδιοι να αποφασίσουν. Ελπίζω όμως και πιστεύω ότι δε θα συμβάλλει στην συνέχεια αυτής της πολιτικής».
 
 
Μιλώντας για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι θα είναι μία «κυβέρνηση που θα εκφράζει τη μαχόμενη κοινωνία. Που θα διακρίνεται για την προσήλωσή της στο μεγάλο στόχο της κοινωνικής σωτηρίας. Που θα ανεβάσει στο επίπεδο της εξουσίας τις διαχρονικές αξίες της αριστεράς, όπως η ανιδιοτέλεια, η αφοσίωση στο λαό, η εντιμότητα, η σεμνότητα, η μαχητικότητα, και  φυσικά η αποτελεσματικότητα».
 
Για τα σενάρια που κυκλοφόρησαν και την πιθανότητα μεγάλου συνασπισμού ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «το πράγμα είναι απλό: Η Δεξιά του κυρίου Σαμαρά έχει ως πρόγραμμα τις πολιτικές των μνημονίων, επιβάλλει στυγνά την κοινωνική βαρβαρότητα και την εθνική λεηλασία, φιλοξενεί ό, τι αντιδραστικό και καθυστερημένο έχει ξεπηδήσει από το βούρκο της κρίσης. Συνεπώς ο δρόμος της απελευθέρωσης από τις μνημονιακές πολιτικές, ο δρόμος της σωτηρίας τόσο της κοινωνίας, όσο και της πατρίδας, περνάει από την ήττα αυτού του κόμματος και της πολιτικής του. Της συντριβής τους θα έλεγα από μια μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει: Ή θα ηττηθούν η μνημονιακή Δεξιά και οι συνεργοί της, ή θα ηττηθεί η δημοκρατία, η αλήθεια, η κοινωνία, η Ελλάδα. Συνεπώς για μας ένας μεγάλος συνασπισμός υπάρχει. Ο μεγάλος συνασπισμός εναντίον της ΝΔ και των πολιτικών συνενόχων της».
 
Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε κάθε συνεργασία με αυτούς που συνεργάστηκαν με τον κ. Σαμαρά. «Για κείνους που επέλεξαν να είναι σύμμαχοι, συνεργοί και συνένοχοι του κυρίου Σαμαρά, που εκφύλισαν το ΠΑΣΟΚ σε συνιστώσα της ΝΔ, που ψήφισαν τα μνημόνια, που εξαπάτησαν το λαό, μια πρόταση έχουμε: Πηγαίνετε στα σπίτια σας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, ανέφερε ότι
«Θα είναι πάντως κρίμα μετά από τόσο θόρυβο να περιοριστεί σε μπουγάδα φθαρμένων πολιτικών στις όχθες του».
 
Απαντώντας σε ερώτηση για τις 100 πρώτες ημέρες μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε ότι η νέα βουλή θα καταργήσει τα μνημόνια και θα παρθούν «αμεσα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης για να ανακουφιστούν εκείνα τα τμήματα της κοινωνίας που έχουν πεταχτεί στον Καιάδα των μνημονίων. Κατάργηση της αθλιότητας του ΕΝΦΙΑ που γονατίζει τα μεσαία νοικοκυριά και δημεύει τη μικρή περιουσία. Αποκατάσταση του βασικού μισθού και της κατώτερης σύνταξης στα επίπεδα πριν τον ακρωτηριασμό τους. Άμεση και δραστική κατάργηση του εργασιακού καθεστώτος ζούγκλας. Πρώτα βήματα για μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας, της ασφάλισης, της παιδείας και του κοινωνικού κράτους. Έναρξη της προσπάθειας για τη μετάβαση στο αποκεντρωμένο κράτος των πολιτών. 
 
Και φυσικά σταθερή στάση, από τις πρώτες ώρες της νέας κυβέρνησης, απέναντι στην τρόικα, στους δανειστές και στις απαιτήσεις τους. Γιατί δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας. Ερχόμαστε να την καταργήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39