search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:47
MENU CLOSE

Πρεμιέρα με «γκέλες» για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ (Video)

25.08.2014 06:31
Πρεμιέρα με «γκέλες» για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ (Video) - Media

Με το… αριστερό μπήκαν στην φετινή Σούπερ Λίγκα Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ με τους «πράσινους» όχι μόνο να μένουν στο «Χ» με τον Λεβαδειακό αλλά και να χάνουν για δύο μήνες τον κορυφαίο τους επιθετικό Μάρκους Μπεργκ! Παρακολουθήστε βίντεο με τα highlights από όλες τις κυριακάτικες αναμετρήσεις.

Με το… αριστερό μπήκαν στην φετινή Σούπερ Λίγκα Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ με τους «πράσινους» όχι μόνο να μένουν στο «Χ» με τον Λεβαδειακό αλλά και να χάνουν για δύο μήνες τον κορυφαίο τους επιθετικό Μάρκους Μπεργκ! 
 
Οι «πράσινοι» (αν και με μοβ φανέλες) βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τον τυπικά γηπεδούχο Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ αλλά γλίτωσαν την ήττα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πράνιτς, ενώ παρόμοιο έργο είχαμε και στην (άδεια λόγω τιμωρίας) Τούμπα όπου η Καλλονή προηγήθηκε αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).
 
Ο Ατρόμητος δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε τον Πλατανιά στο Περιστέρι, ενώ ο ΠΑΣ με μεγάλη ανατροπή επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 3-1.
 
Στη Βέροια, η τοπική ομάδα προηγήθηκε με 2-0, ισοφαρίστηκε από τη Ξάνθη αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 3-2 σε ένα θεαματικό ματς.
 
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται σήμερα στις 21:30 με την αναμέτρηση Πανιώνιος – Εργοτέλης.
 
 
Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της Κυριακής:
 
 
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 1-1
 
 
Χωρίς καλό ρυθμό, με πολλά κενά στην άμυνα και επιθετικά να μην δημιουργεί φάσεις στην εστία του Στρατηλάτη, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος με το βαθμό της ισοπαλίας στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ.
 
Ο Λεβαδειακός στάθηκε πολύ καλά στα πρώτα 45 λεπτά και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να απειλήσει. Μετά το 25λεπτο, διάστημα στο οποίο η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ανέβασαν το ρυθμό τους και προσπάθησαν κυρίως από τα πλάγια να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Στρατηλάτη.
 
Πέραν από την κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου όμως στο 26΄, δεν ανησύχησαν άλλη φορά τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού. Οι Βοιωτοί απείλησαν στο 2΄ με την κεφαλιά του Βούκσεβιτς να φεύγει άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά και πάλι ο ίδιος παίκτης με σέντρα σουτ έστειλε τη μπάλα προς την εστία του Κοτσόλη, αλλά απομάκρυνε ο Σίλντενφελντ.
 
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχασε απίστευτη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 65΄ με τον Καρέλη να αστοχεί από μισό μέτρο, μετά την απόκρουση του Στρατηλάτη στο σουτ του Πράνιτς.
 
Νωρίτερα, είχε αντικατασταθεί ο Μπεργκ από τον Ατζαγκούν. Ο Σουηδός φορ του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και δεν κατάφερε να συνεχίσει στο παιχνίδι με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αποχή του παίκτη από τους αγώνες για 2 μήνες.
 
Οι Βοιωτοί απείλησαν στο 71΄ με την κεφαλιά του Βούκσεβιτς από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση να φεύγει άουτ. Δεν έγινε, όμως, το ίδιο και στο 77΄, όταν ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Ηλίας Κώτσιος, με κεφαλιά μετά από κόρνερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη (1-0).

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και στο 83΄ το «τριφύλλι» κέρδισε πέναλτι (ανατροπή του Ατζαγκούν από τον Μαχαίρα), το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Πράνιτς (1-1).
 

 

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Κώτσιος, Πρόζιτς, Τομάς, Πίντερ (74’ Μαχαίρας), Βούκσεβιτς, Κονέ (88’ Μάγκας), Ορτέγκα, Ζίτο, Γουόρντεν (58’ Γιακουμάκης) . 

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Χουχούμης (46’ Νάνο), Μπούρμπος (85’ Ρισβανης) , Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας, Μπεργκ (58’ Ατζαγκούν), Καρέλης. 
 
 
 
ΠΑΟΚ-Καλλονή 1-1

 
Με βαθμολογική απώλεια ξεκίνησε στη φετινή Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΟΚ, που παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Καλλονή στην άδεια (λόγω τιμωρίας) Τούμπα, ισοφαρίζοντας με τον Περέιρα στο 74΄ το γκολ του Καμαρά από το 64ο λεπτό.
 
Ο «Δικέφαλος» ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του σκόρερ του με απευθείας κόκκινη στο 87΄ (διαπληκτισμός με τον Λεονίνι), ενώ οι «νησιώτες» έχασαν με τη σειρά τους τον Μπαρέρα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με δεύτερη κίτρινη κάρτα, επειδή κλώτσησε την μπάλα.
 
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να σκοράρουν στο πρώτο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο μπήκαν ορμητικά, όμως δεν τα κατάφεραν και στη συνέχεια η απόδοσή τους άρχισε να φθίνει. Ο ΠΑΟΚ πίεσε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με την Καλλονή που ήταν πολύ επικίνδυνη στην κόντρα να «χτυπά» στο 64΄, όταν ο έμπειρος Καμαρά νίκησε τον Γλύκο, στην ασίστ του Λεοζίνιο.
 
Οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν στο 74΄ με τον Περέιρα, ο οποίος πλάσαρε τον Χογκ από γύρισμα του δραστήριου Μακ.
 

 

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζιόλης (87' Ρατς), Τζανδάρης (67' Μαντούρο), Μάρτενς (55' Σαββίδης), Μακ, Περέιρα, Κουλούρης. 

Καλλονή (Μαντζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Βαλιός, Γιορέντε, Καλτσάς (89' Γιώργου), Μπαρέρα, Χωριανόπουλος (58' Κεϊτά), Καμαρά, Μανούσος, Λεοζίνιο. 
 
 
 
Βέροια-SKODA Ξάνθη 3-2
 
 
Εξαιρετικό παιχνίδι έγινε στη Βέροια, όπου η ομώνυμη γηπεδούχος ομάδα νίκησε 3-2 την Ξάνθη στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη φετινή Σούπερ Λίγκα.
 
Η αναμέτρηση είχε καταιγιστικό ρυθμό στο πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να κυνηγούν το γκολ και να μοιράζονται τις εντυπώσεις, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να προηγηθούν.
 
Σκόρερ ήταν ο Βεργώνης στο 41ο λεπτό με συρτό σουτ, ενώ με την έναρξη του δεύτερου 45λεπττου η «βασίλισσα του βορρά» διπλασίασε, όταν στο 49΄ ο Μπεν εκμεταλλεύτηκε άριστα το γύρισμα του Καλτσά και έγραψε το 2-0.
 
Από το σημείο εκείνο η Ξάνθη ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει μέσα σε ένα τρίλεπτο: στο 77΄ ο νεοεισελθών Ομπόντο με σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 2-1, ενώ στο 80΄ ο Λουσέρο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ράνος για το 2-2.
 
Οι πανηγυρισμοί της ακριτικής ομάδας όμως κράτησαν ελάχιστα, καθώς στο 83΄ ο Μπεν σέντραρε και ο Ντουμίτρου «έγραψε» το 3-2 δίνοντας μια σημαντική νίκη στην ομάδα του.
 

 

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Αραγονιές, Βέρτζος, Καλί, Αμαραντίδης (86' Καταλά), Βεργώνης, Βάσκες, Παυλίδης (70' Χασελμπάινκ), Καλτσάς, Κάμπορα (65' Ντουμίτρου), Μπεν. 

Ξάνθη (Τσιώλης): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46’ Παπαστεριανός) Φλίσκας (55' Ράνος) Γούτας, Καπετάνος, Καρυπίδης, Ολιβέιρα (69' Ομπόντο). 
 
 
 
ΠΑΣ Γιάννενα-Αστέρας Τρίπολης 3-1

 
Με εντυπωσιακή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 από το γκολ του Μπαράλες στο 42΄ και νίκησε με 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης στους «Ζωσιμάδες» με γκολ των Τσάβες (59΄), Ίλιτς (67΄) και Τζημόπουλου (70΄), ξεκινώντας επιτυχώς τη φετινή περιπέτειά του στη Σούπερ Λίγκα.
 
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες, ωστόσο ο Αστέρας ήταν αυτός που σκόραρε ενάντια στη ροή της αναμέτρησης: στο 42ο λεπτό ο Ρόλε σέντραρε από αριστερά και ο Μπαράλες με κεφαλιά «ψαράκι» έκανε το 0-1.
 
Οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν πτοήθηκαν και στην επανάληψη πίεσαν, δημιούργησαν κι έχασαν ευκαιρίες, για να δικαιωθούν στο 59΄ με το σουτ του Τσάβες μέσα από την περιοχή με το οποίο ο Αργεντινός ισοφάρισε. Στο 67΄ ο Κοροβέσης γύρισε την μπάλα από αριστερά και ο Ίλιτς την έστειλε στα δίχτυα, ενώ τρία λεπτά αργότερα έγινε το 3-1 με κεφαλιά του Τζημόπουλου, στη σέντρα του Ντάσιου.
 
Να σημειωθεί ότι η αρκαδική ομάδα, που αγωνίστηκε χωρίς τον Πάμπλο Ντε Μπλάσις που έμεινε στην Τρίπολη μιας και βρίσκεται κοντά στη μεταγραφή του στην Μάιντς, έμεινε με δέκα παίκτες στο 73ο λεπτό λόγω της αποβολής του Παπαχρήστου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
 

 
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γιάκος (84’ Χαρίσης), Κοροβέσης, Ίλιτς (79’ Σαπαλίδης), Στρούνα, Τσάβες (77’ Ακόστα), Λίλα. 

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κιτοκό, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Παπαχρήστος, Ουσέρο, Τιέ Μπι (63’ Μουνάφο), Μάσα (75’ Φακούντο Πάρα), Φερνάντες (46’ Κουρμπέλης), Ρόλε, Μπαράλες.
 

 
Ατρόμητος-Πλατανιάς 1-0

 
Νικηφόρα ξεκίνησε η φετινή αγωνιστική περίοδος για τον Ατρόμητο, καθώς αν και δύσκολα επιβλήθηκε στο Περιστέρι με 1-0 του Πλατανιά, χάρη στο γκολ του Θανάση Παπάζογλου από το 20ο λεπτό.
 
Στο αρκετά επιθετικό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων η ομάδα των δυτικών προαστίων «απάντησε» με το τέρμα του υψηλόσωμου επιθετικού: στο 20΄ και στη σέντρα του Γιαννούλη ο δεινός στο ψηλό παιχνίδι Παπάζογλου με εξαιρετική κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ, κάνοντας ιδανικό ντεμπούτο.
 
Από το σημείο εκείνο ο Ατρόμητος πήρε τον πλήρη έλεγχο και έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι γρήγορα, όταν στο 59ο λεπτό ο Ναπολεόνι με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Καραμάνος στην εξέλιξη της φάσης απέτυχε να σκοράρει.
 
Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, με μεγαλύτερη όλων το χαμένο πέναλτι του Τάτου που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στο 90΄. Την «εσχάτη των ποινών» είχε κερδίσει ο Γεωργίου σε ανατροπή από τον Ζουμπουλάκη, ο οποίος στην ίδια φάση αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 

 

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσέναμο, Νάστος, Γιανούλης, Ταυλαρίδης, Παπάζογλου, Φυτανίδης, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (67’ Γεωργίου), Ναπολεόνι (75’ Τάτος) 

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Νέπλιακ (71’ Ζουμπουλάκης), Μαχαμάτ, Δημήτρης (81’ Τόρες), Μπανάνα, Νούνες, Μενδρινός, Ναζλίδης, Τσουράκης (71’ Μπεριάν), Γουνδουλάκης 
 
 
 

Πηγή βίντεο: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:43