search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:13
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές τώρα – Αυτή η Βουλή δεν νομιμοποιείται να εκλέξει Πρόεδρο

25.08.2014 10:22
ΣΥΡΙΖΑ: Αναγκαιότητα η  δημοκρατική ανατροπή της επικίνδυνης κυβέρνησης Σαμαρά - Media

Την θέση του κόμματος για το ζήτημα του ΠτΔ επανέλαβε ο Δ. Βίτσας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να γίνουν «εκλογές τώρα», είπε ο γραμματέας του κόμματος και αποσύνδεσε το θέμα της εκλογής ΠτΔ από τα πρόσωπα. Για το θέμα της πιθανής υποψηφιότητας του Φ. Κουβέλη, ο Αλ. Τσίπρας σε χθεσινή συνέντευξη έστειλε το μήνυμα στην Αγ. Κωνσταντίνου, τονίζοντας ότι «ελπίζω και πιστεύω ότι η ΔΗΜΑΡ δε θα συμβάλλει στην συνέχεια αυτής της πολιτικής».

Την θέση του κόμματος για το ζήτημα του προέδρου της Δημοκρατίας επανέλαβε ο Δημήτρης Βίτσας σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο «Κόκκινο». Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να γίνουν «εκλογές τώρα», είπε ο γραμματέας του κόμματος, αποσύνδεσε το θέμα της εκλογής ΠτΔ από τα πρόσωπα τονίζοντας ότι ο λαός δεν μπορεί να συνεχίσει να υποφέρει και για άλλη μία φορά ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν θα ψηφίσει κανέναν πρόσωπο για τη θέση του προέδρου, καλώντας τους βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων που διαφωνούν με την εφαρμοζόμενη πολιτική να κάνουν το ίδιο.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ονοματολογία και τα σενάρια που θέλουν τη συγκυβέρνηση να έχουν συμφωνήσει στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη και εάν αυτό γίνεται για να τορπιλίσει την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ, ο Δημήτρης Βίτσας υποστήριξε ότι αυτό το σενάριο έχει πολλαπλή στόχευση.
 
Ο Δημήτρης Βίτσας υποστήριξε ότι το θέμα δεν αφορά στα πρόσωπα αλλά στην πολιτική που εφαρμόζεται  «δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να συνεχίσει να υποφέρει μέχρι το Φλεβάρη και πολύ περισσότερο μέχρι το 2016» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί η διαδικασία εκλογής προέδρους, να υπερίπταται της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Εμείς παλεύουμε να ανατραπεί η κυβέρνηση τώρα και θα αξιοποιήσουμε κάθε μέσο και δεν θα ψηφίσουμε κανένα για πρόεδρο και καλούμε όλους τους βουλευτές που θέλει να αλλάξει αυτή η πολιτική κατάσταση να πράξουν το ίδιο».
 
«Θεωρούμε ότι αυτό που λέει η ΔΗΜΑΡ ότι είναι αναγκαία η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου έχει πολλά θετικά στοιχεία αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η πολιτική» υποστήριξε ο Δημήτρης Βίτσας.
 
Το δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή ΠτΔ έθεσε ξεκάθαρα και ο πρόεδρος του κόμματος στην χθεσινή του συνέντευξη στη real news. «Ο κ. Σαμαράς δε ζητάει να εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας. Ζητάει να του λυθούν τα χέρια για ενάμισι ακόμα χρόνο ώστε να εφαρμόσει τον ΕΝΦΙΑ και την τελική ληστεία της δημόσιας περιουσίας. Και αυτό δε νομίζω ότι θα είναι εύκολο να του το παραχωρήσει κανένας κατεψυγμένος Τσιριμώκος, ιδίως με το κλίμα που δημιουργείται στη κοινωνία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα του απευθύνεται «με πολιτικούς και εθνικούς όρους σε όσους κατανοούν πού βαδίζει η κοινωνία και η χώρα με τη σημερινή κυβέρνηση. Για να τους πούμε ότι αυτή η Βουλή δεν έχει ούτε το ηθικό δικαίωμα, ούτε τη δημοκρατική νομιμοποίηση, να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας. Ο λαός στις ευρωεκλογές απεφάνθη. Αποδοκίμασε την κυβέρνηση Τελεία και παύλα. Εκλογή κατεψυγμένου προέδρου σημαίνει συνέχιση και ολοκλήρωση της καταστροφής».
 
Ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας για την πιθανή υποψηφιότητα Κουβέλη είπε ότι «το θέμα της προεδρικής εκλογής, δεν είναι θέμα ενός προσώπου. Είναι θέμα εκατομμυρίων προσώπων που υποφέρουν με τη σημερινή κυβέρνηση και την πολιτική της και εκφράζουν την αγωνία για το σήμερα και το αύριο. Κι αυτά τα πρόσωπα εμείς θέλουμε να εκπροσωπήσουμε».
 
«Η Δημοκρατική Αριστερά, εξ όσων γνωρίζω, υποστηρίζει ότι ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση χωρίς τη ΝΔ. Δε θα μπορούσα ποτέ εγώ να πω τι πρέπει να πράξει. Είναι οι ίδιοι αρμόδιοι να αποφασίσουν. Ελπίζω όμως και πιστεύω ότι δε θα συμβάλλει στην συνέχεια αυτής της πολιτικής» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:12