search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:12
MENU CLOSE

Η σελίδα στο facebook κυκλώματος παιδόφιλων που δρα και στην Ελλάδα – Πώς προσεγγίζουν τα παιδιά και τι τους ζητούν

25.08.2014 13:07
Η σελίδα στο facebook κυκλώματος παιδόφιλων που δρα και στην Ελλάδα – Πώς προσεγγίζουν τα παιδιά και τι τους ζητούν - Media

Το προφίλ στο facebook διεθνούς κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας, που δρα και στην Ελλάδα, δημοσιοποίησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της εξιχνίασης υπόθεσης πορνογραφίας σε βάρος 12χρονης.

 
Το προφίλ στο facebook διεθνούς κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας, που δρα και στην Ελλάδα, δημοσιοποίησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της εξιχνίασης υπόθεσης πορνογραφίας σε βάρος 12χρονης.
 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, «η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική καταγγελία ότι άγνωστα άτομα – χρήστες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» προσέγγισαν την ανήλικη, με το πρόσχημα ότι θα της προσέφεραν εργασία ως μοντέλο, εκ μέρους διάσημου μουσικού συγκροτήματος.
 
Αρχικά της απέσπασαν προσωπικές πληροφορίες και στοιχεία, ενώ στη συνέχεια της ζήτησαν πως για την υποτιθέμενη πρόσληψή της θα έπρεπε να καλέσει μέσω της εφαρμογής «Skype», άγνωστο σε αυτή προφίλ πραγματοποιώντας βίντεο-κλήση. Κατά τη διάρκεια των βίντεο-κλήσεων, της ζήτησαν να ποζάρει προκειμένου να την «δοκιμάσουν» για την προσφερόμενη εργασία.
 
Στη συνέχεια, οι δράστες δρώντας παραπλανητικά, την ενημέρωσαν ότι προσλήφθηκε για τη δουλειά και της ζήτησαν να προχωρήσει περισσότερο και να ποζάρει σε άσεμνες στάσεις. Στις αντιδράσεις της ανήλικης, οι δράστες χρησιμοποιώντας προφάσεις και απειλές, σε βάρος της ίδιας αλλά και της οικογένειάς της, ανέφεραν πως θα αντιμετώπιζε ποινικές κυρώσεις αν δεν ενέδιδε σε αυτά που της ζητούσαν και εμφάνισαν και άλλο προφίλ δήθεν προερχόμενο από πράκτορα αλλοδαπών υπηρεσιών ασφαλείας, για να τονίσουν τις απειλές τους.
 
Για τη διερεύνηση και εξιχνίαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ψηφιακή ανάλυση, από εξειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από την συνεχιζόμενη μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική αλλά και τεχνική έρευνα, στο πλαίσιο σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών στην αλλοδαπή και συγκεκριμένα στο Πακιστάν και στις Φιλιππίνες.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας συμπεριλήφθηκαν στη σχετική ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί για κύρια ανάκριση.
 
Η αστυνομική έρευνα που διεξάγει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.»


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11