search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:36
MENU CLOSE

Στο προσκήνιο το αντιρατσιστικό μετά την επίθεση κατά ομοφυλόφιλων στο Παγκράτι

25.08.2014 17:42
Στο προσκήνιο το αντιρατσιστικό μετά την επίθεση κατά ομοφυλόφιλων στο Παγκράτι
 - Media

"Το συμβάν του περασμένου Σαββάτου, για το οποίο δεν έγιναν συλλήψεις, υπογραμμίζει την έλλειψη εγρήγορσης των διωκτικών μηχανισμών σε παρόμοια περιστατικά. Την ίδια στιγμή, αναδεικνύει την ανάγκη μιας αντιρατσιστικής νομοθεσίας που να ορίζει σαφώς το έγκλημα με ρατσιστικά και ομοφοβικά χαρακτηριστικά και να κατοχυρώνει στην πράξη τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ" τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο προκαλεί η νέα επίθεση, το περασμένο Σάββατο, σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων στο Παγκράτι οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν άγρια με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νοσοκομείο. 

"Το συμβάν του περασμένου Σαββάτου, για το οποίο δεν έγιναν συλλήψεις, υπογραμμίζει την έλλειψη εγρήγορσης των διωκτικών μηχανισμών σε παρόμοια περιστατικά. Την ίδια στιγμή, αναδεικνύει την ανάγκη μιας αντιρατσιστικής νομοθεσίας που να ορίζει σαφώς το έγκλημα με ρατσιστικά και ομοφοβικά χαρακτηριστικά και να κατοχυρώνει στην πράξη τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ" τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. "Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο , παρά τις σοβαρές αδυναμίες του, ήταν μια ευκαιρία να αποκτήσει η Ελλάδα μια τέτοια νομοθεσία. Δυστυχώς, για πολλοστή φορά ο υπουργός Δικαιοσύνης, ελέω των 38 βουλευτών και των ομοφοβικών ιεραρχών, μετέθεσε την κατάθεση του" προσθέτει. 

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, "η ομοφοβική βία είναι η ακραία έκφανση μιας "μάτσο" κουλτούρας, διάχυτης στην κοινωνία. Κάθε ολιγωρία για λόγους μικροπολιτικών υπολογισμών δεν είναι παρά νεύμα ενθάρρυνσης στα ακροδεξιά τάγματα εφόδου."

«Η επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα 11 μισανθρώπων κατά των 2 συμπολιτών μας, θυμίζει πρακτικές της Κου Κλουξ Κλάν» αναφέρει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την νέα ομοφοβική επίθεση. 

«Αυτοί που αρνούνται την αναγκαιότητα ψήφισης του αντιρατσιστικού και την προστασία των θυμάτων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, ας εξηγήσουν στα θύματα της ρητορικής τους το σκεπτικό τους. Κάποτε θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι σκοταδιστικές ή ψηφοθηρικές πρακτικές στα ανθρώπινα δικαιώματα βλάπτουν σοβαρά τον πυρήνα της δημοκρατίας μας» τονίζει με νόημα η Χαριλάου Τρικούπη. 

Την απουσία της πολιτείας επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ με αφορμή το νέο κρούσμα ομοφοβικής βίας. Η Αγίου Κωνσταντίνου τονίζει ότι «τη βία αυτή βίωσε για άλλη μία φορά, ένα ακόμη ζευγάρι ομοφυλοφίλων στο Παγκράτι, το οποίο ενόχλησε με την ύπαρξή του. Οι ένοχοι εκδήλωσαν, εκτέλεσαν, ολοκλήρωσαν την επίθεσή τους και διέφυγαν για άλλη μία φορά ανενόχλητοι. Τα θύματα κατέληξαν στο νοσοκομείο.»

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «αυτό είναι πρόβλημα της οργανωμένης πολιτείας: Απούσα από την καταστολή, η πολιτεία μας καθίσταται αναποτελεσματική και αναξιόπιστη για οποιαδήποτε πρόληψη. Στο σημείο αυτό έχει θέση η σύγχρονη αντιρατσιστική νομοθεσία, η οποία, με την κατάλληλη ποινική μεταχείριση των εγκληματιών ρατσισμού, μπορεί και πρέπει να στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής στα εγκλήματα μίσους.» 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:31