search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:37
MENU CLOSE

Μέτρα του Facebook κατά των «κλικ-οθηρικών» αναρτήσεων

26.08.2014 06:18
Νέος ιός στο Facebook μέσω μηνύματος για «private video» - Media

Μέτρα κατά αναρτήσεων με εντυπωσιακούς τίτλους αλλά χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο παίρνει το Facebook σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το χρονολόγιο των χρηστών του.

Μέτρα κατά αναρτήσεων με εντυπωσιακούς τίτλους αλλά χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο παίρνει το Facebook σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το χρονολόγιο των χρηστών του.
 
Σύμφωνα με έρευνα του ίδιου του Facebook, το 80% των χρηστών του θα προτιμούσαν να έχουν περισσότερες πληροφορίες πριν αποφασίσουν αν θέλουν να διαβάσουν ένα άρθρο.
 
Στο στόχαστρο, όπως ανακοίνωσε ο αναλυτής ερευνών Καλίντ Ελ-Αρίνι σε κείμενό του στο blog του Facebook, θα μπουν οι αναρτήσεις με τίτλους όπως «ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ τι έκανε…» ή «Δείτε το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βίντεο…».
 
Για να διαπιστώνει αν μια ανάρτηση ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία η εταιρεία ανέπτυξε δύο κριτήρια:
 
– ο πρώτος είναι ο χρόνος ανάγνωσης καθώς αν οι χρήστες κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο και στη συνέχεια επιστρέφουν στο Facebook η ιστορία πιθανότατα δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που δημιουργεί ο τίτλος της
 
– ο δεύτερος είναι η «εμπλοκή». Αν δηλαδή οι χρήστες επιλέγουν ένα λινκ αλλά δεν το σχολιάζουν, δεν το διαμοιράζουν ή δεν κάνουν like τότε η ιστορία πιθανότατα έχει χαμηλή αξιοπιστία.
 
Παράλληλα θα δίνεται προτεραιότητα σε άρθρα που «ανεβαίνουν» ως σύνδεσμοι παρά ως φωτογραφίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:36