15/11/2019 06:11:15

Μάσκες από πρόχειρο φαγητό: Ο εφιάλτης του εθισμού στη ζάχαρη (Photos)

Μάσκες από πρόχειρο φαγητό: Ο εφιάλτης του εθισμού στη ζάχαρη (Photos) - Media

Ο Βρετανός καλλιτέχνης, James Ostrer,  δημιούργησε μάσκες από πρόχειρο φαγητό και γλυκά αξίας 8.000 δολαρίων για να προβληματίσει το κοινό του γύρω απ’ τον εθισμό στη ζάχαρη και την «απόσταση ανάμεσα σε αυτό που βγαίνει από το έδαφος και σε αυτό που ανοίγουμε από ένα πακέτο».
 
Ο καλλιτέχνης εξηγεί στην εφημερίδα “Huffington Post”: «Ξεκίνησα με την επιθυμία να δημιουργήσω νέες φυλές που βασίζονται σε αυτό που σήμερα τρώμε και πόσο μακριά είναι από τη φύση. Όπως και οι περισσότεροι από τη δουλειά μου αυτό έγινε πολύ γρήγορα ένα πείραμα αυτο-βοήθειας, όπου είμαι τόσο ο θεραπευτής όσο και ο θεραπευόμενος. Η πρόθεσή μου ήταν να εκθέσω τον εαυτό μου σε τέτοια ακραία επίπεδα σακχάρου και πρόχειρου φαγητού που δεν θα ήθελα πλέον να ξαναφάω».
 
Στη συνέχεια, προσθέτει: «Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, το βλέπω ως ένα ανθρωπολογικό προβληματισμό της σκλαβιάς μας στον εθισμό ζάχαρης και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να μας οδηγήσουν εκεί».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.