search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:48
MENU CLOSE

Μας βρήκαν σε… καταστολή και μας χαπακώνουν

16.07.2010 09:38
Μας βρήκαν σε... καταστολή και μας χαπακώνουν - Media

Κατά το «πρότυπο» των μαζικών εμβολιασμών για τον ιό της γρίπης, οι κολοσσοί της φαρμακοβιομηχανίας (και τα πολιτικά τους υποχείρια ανά την υφήλιο) στρώνουν το χαλί για παγκόσμια παραγωγή εμβολίων και μικροβιοκτόνων κατά του AIDS.

Κατά το «πρότυπο» των μαζικών εμβολιασμών για τον ιό της γρίπης, οι κολοσσοί της φαρμακοβιομηχανίας (και τα πολιτικά τους υποχείρια ανά την υφήλιο) στρώνουν το χαλί για παγκόσμια παραγωγή εμβολίων και μικροβιοκτόνων κατά του AIDS.

Με εμβόλια και… μικροβιοκτόνα, λοιπόν,  που θα παράγονται από το παγκόσμιο  κλαμπ των φαρμακοβιομηχάνων και με τα οποία, κατά το «πρότυπό» του, αμφίβολης αναγκαιότητας, μαζικού εμβολιασμού για τη νέα γρίπη,  θα εμβολιαστούν μαζικά, τα δεκάδες εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό, ευαγγελίζονται οι Ευρωπαίοι να καταπολεμήσουν την επιδημία του AIDS.

Πονηρές τροπολογίες

Κάποιες «πονηρές» τροπολογίες, που πέρασαν σ’ ένα ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για τη στρατηγική που πρόκειται να ακολουθήσει η Ευρώπη, για την αντιμετώπιση του ιού του AIDS, φανερώνουν ότι οι λομπίστες των φαρμακοβιομηχάνων έχουν κάνει καλή… δουλειά και ότι οι πάντα πρόθυμοι, αλλά… άσχετοι με τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στο χώρο της υγείας, ευρωβουλευτές, φέρονται σύμφωνοι στο ότι:

Οι τρέχουσες εναλλακτικές λύσεις πρόληψης του HIV δεν είναι αρκετές για να προστατέψουν τις γυναίκες και οι προληπτικές μέθοδοι, όπως τα προφυλακτικά και η αποχή, δεν είναι ρεαλιστικές λύσεις για πολλές γυναίκες, ειδικά για όσες είναι παντρεμένες, για όσες θέλουν να αποκτήσουν παιδιά ή για όσες διατρέχουν κίνδυνο σεξουαλικής βίας, ενώ «ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο ή μικροβιοκτόνο θα μπορούσε να προσφέρει στις γυναίκες ισχυρά νέα μέσα αυτοπροστασίας από τον HIV χωρίς περιορισμό των αναπαραγωγικών επιλογών τους».

Ζητούν, μάλιστα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τα κράτη μέλη, να προσφέρουν επαρκή και ευέλικτη χρηματοδότηση στην έρευνα για νέες τεχνολογίες πρόληψης, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων και των μικροβιοκτόνων.

Με το «κερασάκι», για  την ανάγκη ανθρωπιστικής προσέγγισης των ασθενών του AIDS, το Ψήφισμα, περιγράφει και την εν δυνάμει αγορά των νοσούντων, πάνω στους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το νέο εμβόλιο ή τα μικροβιοκτόνα, που φέρεται πρόθυμη να παράγει η παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία.

Ανεξέλεγκτη επιδημία

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και αν μη τι άλλο φανερώνουν ότι η επιδημία αφέθηκε να εξαπλωθεί ανεξέλεγκτη, προτού εξευρεθεί η… λύση της παραγωγής εμβολίων και μικροβιοκτόνων.

Στα 33,4 εκατομμύρια ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV παγκοσμίως και το γεγονός ότι σημειώθηκαν 2,7 εκατομμύρια νέα κρούσματα το 2008 είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, διότι σημαίνει ότι η αντιμετώπιση του ιού αποτελεί παγκόσμια επείγουσα ανάγκη που απαιτεί μια ειδική και συνολική παγκόσμια αντίδραση.

Το 30% των ανθρώπων που είναι μολυσμένοι με τον ιό στην Ευρωπαϊκή Ένωση αγνοούν ότι είναι οροθετικοί, οι δε μελέτες δείχνουν ότι η μη διαγνωσμένη μόλυνση διευκολύνει στο να συνεχίζεται η διάδοσή του και αυξάνει τις πιθανότητες πρόωρης θνησιμότητας μεταξύ των ανθρώπων που ζουν με το AIDS.

H ασθένεια αυτή παραμένει μια από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως, με 2 εκατομμύρια νεκρούς το 2008, ενώ τα δύο τρίτα των ανθρώπων που χρειάζονταν θεραπεία το 2009 δεν την ελάμβαναν, με αποτέλεσμα 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε κατάσταση ανάγκης να μην έχουν πρόσβαση στην αναγκαία αποτελεσματική θεραπεία.

Το ποσοστό κάλυψης με αντιρετροϊκά σκευάσματα είναι μόνο 23% στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, ποσοστό που θεωρείται χαμηλό λαμβανομένης υπόψη της κατάστασης στη Ρωσία και την Ουκρανία,

Σύμφωνα με εκτιμήσεις 17,5 εκατομμύρια παιδιά έχασαν έναν ή και τους δύο γονείς τους από το AIDS το 2008 – με τη μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών να ζει στην Υποσαχάρειο Αφρική – και εξαιτίας των διακρίσεων και του στιγματισμού, τους αποκλείεται η πρόσβαση στις βασικές υπηρεσίες όπως είναι η εκπαίδευση και η στέγη, ενώ αυξάνεται η ευπάθειά τους απέναντι στη μόλυνση από την ασθένεια.

Η Υποσαχάρεια Αφρική παραμένει  η περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα, με 22,4 εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν με το ιό και με το 71% του συνόλου των νέων μολύνσεων που παρουσιάστηκαν σ’ όλο τον κόσμο το 2008.

Στα τέλη του 2009 εκτιμάται πως 5 εκατομμύρια άνθρωποι σε χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος ελάμβαναν αντιρετροϊκή θεραπεία – ένας δεκαπλασιασμός μέσα σε πέντε έτη και ένα άνευ προηγουμένου μέγεθος στην ιστορία της δημόσιας υγείας.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων συνεχίζει να ξεπερνάει το ρυθμό επέκτασης της θεραπείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:47