search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:31
MENU CLOSE

Τροφές που… δυσκολεύουν τον ύπνο!

28.08.2014 18:15
Τροφές που… δυσκολεύουν τον ύπνο! - Media

Σε όλους έχει τύχει λίγο πριν πέσουν για ύπνο μια ακατανίκητη επιθυμία να τους τραβά προς το ψυγείο. Αλλοτε είναι επιθυμία για φαγητό, άλλοτε για γλυκό, που συνήθως καταλήγει μετά από λίγο σε… μουρμούρα του τύπου «τι το ήθελα τώρα το παγωτό» και άλλα παρόμοια.

Σε όλους έχει τύχει λίγο πριν πέσουν για ύπνο μια ακατανίκητη επιθυμία να τους τραβά προς το ψυγείο. Αλλοτε είναι επιθυμία για φαγητό, άλλοτε για γλυκό, που συνήθως καταλήγει μετά από λίγο σε… μουρμούρα του τύπου «τι το ήθελα τώρα το παγωτό» και άλλα παρόμοια. Παρακάτω παρουσιάζονται επτά τροφές που απαγορεύεται να καταναλώνει κανείς πριν πέσει για ύπνο. Εάν θέλει να μην παχύνει και να μην ταλαιπωρηθεί από δυσπεψία. 

Καφεΐνη

Η κατανάλωση καφέ πριν τον ύπνο απλά συνεπάγεται ότι δεν θα… έρθει ο ύπνος. 

Πικάντικα φαγητά

Τα πικάντικα φαγητά παράγουν οξύ στο στομάχι το οποίο με τη σειρά του προκαλεί  φούσκωμα και καούρες. 

Παγωτό

Το παγωτό, αν και η κατανάλωσή του πριν τον ύπνο μοιάζει σαν μια φανταστική ιδέα, ένας ευχάριστος τρόπος για να κλείσει κανείς την ημέρα του, προκαλεί και δυσπεψία με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να κοιμηθεί και φυσικά το γεγονός ότι πέφτει κανείς για ύπνο αμέσως μετά την κατανάλωσή του σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να το κάψει.
 
Κόκκινο κρέας

Οι πρωτεΐνες και το λίπος χρειάζονται αρκετή ώρα για να χωνευτούν, οπότε εάν καταναλώσει κανείς κόκκινο κρέας πριν πέσει στο κρεβάτι του, το πιθανότερο είναι ότι θα μείνει ξάγρυπνος για πολλές ώρες.
 
Αλκοόλ

Και τον ύπνο σας θα διαταράξει η κατανάλωσή του και θα προκληθεί στον οργανισμό σας αφυδάτωση.
 
Ζάχαρη

Εάν κάποιος αντιμετωπίζει προβλήματα αϋπνίας το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατανάλωση ζάχαρης πριν πέσει στο κρεβάτι δεν θα τον βοηθήσει. Η έξτρα ενέργεια που δίνει θα κάνει το πρόβλημα εντονότερο.
 
Σέλινο

Το σέλινο είναι φυσικό διουρητικό, οπότε η κατανάλωσή του πριν τον ύπνο σημαίνει απλά ότι θα χρειαστεί να σηκωθείτε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας για να επισκεφθείτε την τουαλέτα.
 
Πηγή: iefimerida.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:27