search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:41
MENU CLOSE

Μπουγέλωμα για καλό σκοπό

29.08.2014 21:00
oldphotos11409304742.jpg

«Μπουγέλωμα για καλό σκοπό» είναι η έκφραση της μόδας που ακούγεται καθημερινά από τις τηλεοράσεις και αναφέρεται στην παγκόσμια προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για την καταπολέμηση μιας επώδυνης ασθένειας

«Μπουγέλωμα για καλό σκοπό» είναι η έκφραση της μόδας που ακούγεται καθημερινά από τις τηλεοράσεις και αναφέρεται στην παγκόσμια προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για την καταπολέμηση μιας επώδυνης ασθένειας, της νόσου της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης. Έτσι το μπουγέλο πέφτει σύννεφο, αφού οι ευφάνταστοι Αμερικανοί βρήκαν αυτό τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και τα υπερφορτωμένα βαλάντια.

Όλοι εμφανίζονται χαρούμενοι που συμμετέχουν «για καλό σκοπό», ενώ γίνονται ταυτόχρονα ανέξοδα συμπαθείς στην παγκόσμια κοινή γνώμη επιδεικνύοντας τις «ευαισθησίες τους». Με την ευκαιρία αυτή, λοιπόν, το διεθνές κατιναριό των διασήμων παντός καιρού ξεσαλώνει μπροστά στις κάμερες. Κάθε αστέρας συμμετέχει σε μια χαρούμενη σκυταλοδρομία καλών προθέσεων παριστάνοντας τον ή τη φιλάνθρωπο, προβάλλοντας τον εαυτό του/της, που συνήθως λατρεύει απεριόριστα.

Αν τα πράγματα έμεναν σε αυτό το σημείο των εντυπώσεων, το κακό θα ήταν μικρό έως ανύπαρκτο. Ωστόσο, όλοι αυτοί οι πρόθυμοι εθελοντές που με ένα μπουγέλωμα κατορθώνουν να συγκεντρώνουν αστρονομικά ποσά είναι όλοι αυτοί ακριβώς που έχουν καταστήσει παγκοσμίως αποδεκτό να αμείβονται με μυθώδη ποσά ενάντια σε κάθε λογική και ηθική αρχή.

Οι αστρονομικές τους απολαβές είναι ακριβώς τα χρήματα που δεν περισσεύουν στις κοινωνίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις κάθε είδους ασθένειες. Είναι αυτά τα χρήματα που λυμαίνονται οι ίδιοι είτε με τις μυθικές τους αποδοχές, είτε με τα αμέτρητα υπερκέρδη τους, είτε με τις εγκληματικές τους πολιτικές, που στερούνται όλοι οι ασθενείς του πλανήτη. Είναι όλοι αυτοί που μετατρέπουν τον ανθρώπινο πόνο σε πλάκα και ευτελίζουν κάθε έννοια κοινωνικής παροχής και μέριμνας.

Για να αντιμετωπιστεί λοιπόν μια ασθένεια πρέπει να μπουγελωθεί ο Μπιλ Γκέιτς, ο Τζορτζ Μπους και η Σακίρα, παριστάνοντας τους ιππότες καλής θέλησης. Όλη αυτή η ανόητη εκστρατεία μοιάζει να μας φρεσκάρει στη μνήμη και να εμπεδώνει στη συνείδησή μας όχι το δράμα των απανταχού ασθενών δίχως βοήθεια, αλλά το πόσο φιλάνθρωπος είναι όλος αυτός ο συρφετός των διασήμων, που όλοι μαζί αποτελούν τη φανταχτερή βάση ενός ακραία διεφθαρμένου παγκόσμιου συστήματος, το οποίο έχει ως βασικό μέλημά του την απεριόριστη ευτυχία των ολίγων σε βάρος της απερίγραπτης δυστυχίας των πολλών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:39