search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:55
MENU CLOSE

Βενιζελικό

29.08.2014 09:48
oldphotosvenizelika1409305640.jpg

Λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα με επικάλυψη από βανίλια υποβρύχιο, με καταγωγή από τη Λήμνο, το οποίο πήρε το όνομά του από τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα με επικάλυψη από βανίλια υποβρύχιο, με καταγωγή από τη Λήμνο, το οποίο πήρε το όνομά του από τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
 
Προετοιμασία: 25΄
Μαγειρέμα: 15΄
Μερίδες: 20 τμχ.
 
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους ή χωρίς, χοντροκομμένα
200 γραμ. μπισκότα πτι-μπερ
180 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), τριμμένη
1 κουτ. σουπ. κακάο
½ φλιτζ. λικέρ πορτοκάλι

Για το σιρόπι
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό

Για το γλάσο
½ φλιτζ. βανίλια υποβρύχιο

Διαδικασία
Ρίχνετε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα χτυπάτε τα για 2΄, να γίνουν χοντροκομμένα. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και με το μπισκότο. Ζεσταίνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφού λιώσει, προσθέτετε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα, το κακάο και τα μπισκότα.

Ανακατεύετε τα υλικά και προσθέτετε το λικέρ.

Για να φτιάξετε το σιρόπι ζεσταίνετε το νερό και τη ζάχαρη και τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά για 8΄, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτετε σιγά σιγά στο μπολ με τη σοκολάτα το σιρόπι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε όσο σιρόπι χρειάζεται, εωσότου γίνει μια δεμένη ζύμη.

Αφού τα ανακατέψετε καλά όλα μαζί, βρέχετε τα χέρια σας με νερό ή καλύτερα κονιάκ και πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια. Στρώνετε σε ένα ταψί λαδόκολλα και ακουμπάτε τα μπαλάκια.

Ζεσταίνετε τη βανίλια υποβρύχιο σε μπεν μαρί. Ρίχνετε με ένα κουτάλι ένα ένα τα μπαλάκια μέσα, τα αφήνετε μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους με το γλάσο και με μια λαβίδα τα βγάζετε ένα ένα και τα ακουμπάτε σε έναν δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αφήνετε μέχρι να σταθεροποιηθούν, και σερβίρετε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10