18/03/2019 16:27:01

Βενιζελικό

Βενιζελικό  - Media

Λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα με επικάλυψη από βανίλια υποβρύχιο, με καταγωγή από τη Λήμνο, το οποίο πήρε το όνομά του από τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
 
Προετοιμασία: 25΄
Μαγειρέμα: 15΄
Μερίδες: 20 τμχ.
 
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους ή χωρίς, χοντροκομμένα
200 γραμ. μπισκότα πτι-μπερ
180 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), τριμμένη
1 κουτ. σουπ. κακάο
½ φλιτζ. λικέρ πορτοκάλι

Για το σιρόπι
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό

Για το γλάσο
½ φλιτζ. βανίλια υποβρύχιο

Διαδικασία
Ρίχνετε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα χτυπάτε τα για 2΄, να γίνουν χοντροκομμένα. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και με το μπισκότο. Ζεσταίνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφού λιώσει, προσθέτετε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα, το κακάο και τα μπισκότα.

Ανακατεύετε τα υλικά και προσθέτετε το λικέρ.

Για να φτιάξετε το σιρόπι ζεσταίνετε το νερό και τη ζάχαρη και τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά για 8΄, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτετε σιγά σιγά στο μπολ με τη σοκολάτα το σιρόπι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε όσο σιρόπι χρειάζεται, εωσότου γίνει μια δεμένη ζύμη.

Αφού τα ανακατέψετε καλά όλα μαζί, βρέχετε τα χέρια σας με νερό ή καλύτερα κονιάκ και πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια. Στρώνετε σε ένα ταψί λαδόκολλα και ακουμπάτε τα μπαλάκια.

Ζεσταίνετε τη βανίλια υποβρύχιο σε μπεν μαρί. Ρίχνετε με ένα κουτάλι ένα ένα τα μπαλάκια μέσα, τα αφήνετε μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους με το γλάσο και με μια λαβίδα τα βγάζετε ένα ένα και τα ακουμπάτε σε έναν δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αφήνετε μέχρι να σταθεροποιηθούν, και σερβίρετε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.