search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:34
MENU CLOSE

Σολομός με λαχανικά σε πακέτο

01.09.2014 21:00
oldphotossolomos_laxanika1409305831.jpg

Από τα φαγητά που μπορούν να ενταχθούν ακόμα και σε δίαιτα, λόγω των χαμηλών θερμίδων και της υψηλής διατροφικής αξίας. Και είναι ταυτόχρονα τόσο νόστιμο!

Από τα φαγητά που μπορούν να ενταχθούν ακόμα και σε δίαιτα, λόγω των χαμηλών θερμίδων και της υψηλής διατροφικής αξίας. Και είναι ταυτόχρονα τόσο νόστιμο!
 
Μερίδες: 4
προετοιμασία: 15΄
μαγείρεμα: 35΄
 
Υλικά
4 φιλέτα σολομού, κατεψυγμένα
4 πατάτες μικρές
4 καρότα μικρά
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο
Χυμό από 1λεμόνι
2 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο θυμάρι ή δενδρολίβανο αποξηραμένο

Εκτέλεση

Πλύνετε και ξεφλουδίστε τις πατάτες και τα καρότα και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις βράσουν, σουρώστε τα και κόψτε τις πατάτες στη μέση και τα καρότα σε λεπτές λωρίδες. Πλύνετε τα κολοκυθάκια, αφαιρέστε τις άκρες τους και κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες.

Αδειάστε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τα φιλέτα σολομού. Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι και ρίξε το στο μπολ καθώς και το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

Διπλώστε στη μέση 4 λαδόκολες. Βάλτε σε κάθε λαδόκολα από ένα φιλέτο σολομού και μοιράστε ισόποσα το μείγμα των λαχανικών. Βάλτε λίγο βούτυρο πάνω από κάθε φιλέτο, πασπαλίστε με λίγο θυμάρι ή δενδρολίβανο και κλείστε τις λαδόκολες καλά για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο.

Μεταφέρετε τα πακέτα σε ένα ταψί και ψήστε το φαγητό για περίπου 20΄. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28