15/10/2019 08:20:09
31.8.2014 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Τρία εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο κόμικ του Σούπερμαν

Τρία εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο κόμικ του Σούπερμαν - Media
 
Η έκδοση του πρώτου κόμικ του Σούπερμαν το 1938 θεωρείται ως το Ιερό Δισκοπότηρο των κόμικς από τους συλλέκτες του είδους, καθώς θεωρούν πως από εκεί ξεκίνησε η μεγάλη βιομηχανία των υπερ-ηρώων.
 
Ένα αντίγραφο αυτής της πρώτης έκδοσης, στο οποίο κάνει την πρώτη εμφάνισή του ο Σούπερμαν και κόστιζε περίπου 10 σεντ τη δεκαετία του ’30 σήμερα έφτασε στα 3,2 εκατ. δολάρια, την υψηλότερη τιμή που έχει δοθεί ποτέ για ένα βιβλίο κόμικ.
 
Ο Darren Adams ήταν αυτός που πούλησε το αντίγραφο ως ιδιοκτήτης του Pristine Comics Shop που εδρεύει στο Σιάτλ. «Ήταν ένα απίστευτο έργο» δήλωσε στη «Washington Post». Και συνέχισε: «Στην πραγματικότητα το είχα στην κατοχή μου για μερικά χρόνια και ήμουν τόσο ενθουσιασμένος για το βιβλίο αυτό. Τα περισσότερα βιβλία έχουν τη δική τους ιστορία, αλλά αυτό αποτελεί κάτι εντελώς διαφορετικό».
 
Το αντίγραφο αυτό ήταν σε άψογη κατάσταση καθώς ο πρώτος του ιδιοκτήτης το φύλαγε μέσα σε έναν κέδρο στα βουνά της Δυτικής Βιρτζίνια, μετά την αγορά του το 1938.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.