21/02/2020 07:32:08

Ακολουθούν τα... άστρα για να βρουν τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου οι Σκοπιανοί

Ακολουθούν τα... άστρα για να βρουν τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου οι Σκοπιανοί - Media
Στο δρόμο των… τριών μάγων οι Σκοπιανοί που ψάχνουν εναγωνίως τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με βοηθό τα άστρα, μια διεθνής ομάδα ειδικών με επικεφαλής έναν «ανεξάρτητο» Κροάτη αρχαιολόγο, ονόματι Ντομαγκίο Νίκολιτς, πραγματοποιεί έρευνες με χρήματα του υπουργείου Πολιτισμού της ΠΓΔΜ στην τοποθεσία Οβτσε Πόλε.

«Την 21η Ιουλίου, ημέρα γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι επιστήμονες εργάζονταν άγρυπνα στο μικρό γεώγλυφο. Διατείνονται ότι τις πρωινές ώρες της 21ης Ιουλίου, ο αστερισμός της Κασσιόπης βρισκόταν ακριβώς πάνω από το γεώγλυφο της Μπέλα Ζόρα και πως αυτό το στοιχείο είναι ενδεικτικό του γεγονότος ότι εκεί βρίσκεται ο τάφος κάποιας ιδιαίτερα σημαντικής προσωπικότητας», σημειώνει η εφημερίδα των Σκοπίων Utrinski Vesnik.

Κατά τον υπεύθυνο της έρευνας Νίκολιτς, ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου δεν βρίσκεται ούτε στην Αλεξάνδρεια ούτε στην Ελλάδα, αλλά στο Οβτσε Πόλε: «Μία εσωτερική ώθηση παροτρύνει τους ανθρώπους να θέλουν να ενταφιαστούν εκεί όπου έχουν γεννηθεί. Ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας έχει γεννηθεί στο Οβτσε Πόλε και εκεί βρίσκεται και ο τάφος του, ο οποίος καλύφθηκε εσκεμμένα», δήλωσε ο Κροάτης ερευνητής.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.