search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:51
MENU CLOSE

Λιθουανία: Η Ρωσία είναι σε πόλεμο με την ΕΕ

30.08.2014 17:18
Λιθουανία: Η Ρωσία είναι σε πόλεμο με την ΕΕ - Media

H Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία και κατά συνέπεια σε πόλεμο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε

H Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία και κατά συνέπεια σε πόλεμο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, ενώ κάλεσε την Ευρώπη να προμηθεύσει στο Κίεβο στρατιωτικό εξοπλισμό.

«Είναι γεγονός ότι Ρωσία βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου με την Ουκρανία. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου εναντίον μίας χώρας που θα ήθελε να συνδεθεί στενά με την ΕΕ.

Πρακτικά η Ρωσία βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου εναντίον της Ευρώπης» δήλωσε σε δημοσιογράφους μιλώντας στην αγγλική γλώσσα κατά την άφιξή της στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία να… υπερασπιστεί το έδαφός της και τους πολίτες της και να βοηθήσουμε σε στρατιωτικό επίπεδο, ειδικά (στέλνοντας) στρατιωτικό εξοπλισμό για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της επειδή σήμερα η Ουκρανία πολεμά σε έναν πόλεμο εκ μέρους ολόκληρης της Ευρώπης» υπογράμμισε η ίδια.
 
Σχέδιο για νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να ζητήσουν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταρτίσει κατεπειγόντως έναν νέο κατάλογο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας λόγω των ενεργειών της Μόσχας στην Ουκρανία, αναφέρει σχέδιο απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων οι οποίοι συναντώνται στις Βρυξέλλες θα τονίζουν στην απόφασή τους πως είναι έτοιμοι να λάβουν περαιτέρω μέτρα σε βάρος της Ρωσίας ανάλογα με τις εξελίξεις επί του πεδίου, σύμφωνα με το σχέδιο.

Θα ζητήσουν επίσης από την Κομισιόν και την Διπλωματική Υπηρεσία της ΕΕ να εργαστούν από κοινού και «να αρχίσουν επειγόντως το προπαρασκευαστικό έργο» για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:51