search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:37
MENU CLOSE

Νέα στοιχεία για τους ληστές της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο

31.08.2014 10:02
Νέα στοιχεία για τους ληστές της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο - Media

Και σε άλλες αξιόποινες πράξεις φέρεται να εμπλέκονται οι τρεις δράστες  της ένοπλης ληστείας στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Και σε άλλες αξιόποινες πράξεις φέρεται να εμπλέκονται οι τρεις δράστες  της ένοπλης ληστείας στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σε ανακοίνωση της η Αστυνομία αναφέρει ότι βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε στο ταχύπλοο σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε :

-Σε καπέλο τύπου τζόκεϊ που εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας που σημειώθηκε στις 17 Απριλίου 2008 στον Χολαργό κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη συμπλοκή του με τους δράστες 39χρονος αστυνομικός. Τότε οι δράστες είχαν αφαιρέσει 14.500 ευρώ.

-Σε τμήμα χειρουργικού γαντιού που εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας που έλαβε χώρα στις 23 Ιουλίου 2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας, όπου οι δράστες αφαίρεσαν 236.430 ευρώ.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη ληστεία στην τράπεζα του Χολαργού έχουν πυροδοτηθεί-βληθεί από το ίδιο όπλο με κάλυκες που βρέθηκαν μετά από :

-ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα στις 5 Ιουλίου 2006 σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν 74.110 ευρώ και σε 
-ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στις 29 Μαϊου 2006 σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μοσχάτο, όπου οι δράστες αφαίρεσαν 35.530 ευρώ.

Παράλληλα, βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε σε κηλίδα αίματος η οποία βρέθηκε στο εν λόγω σκάφος ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής. Εντός του συγκεκριμένου οχήματος βρέθηκαν αποτυπώματα του αναζητούμενου Σπύρου Δραβίλα.

Βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενο που βρέθηκε στο επίμαχο ταχύπλοο σκάφος ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε σε :

-Διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου πρόσφατα διενεργήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

-Αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο κατείχε ο Σπύρος Χριστοδούλου. Σημειώνεται ότι παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Χριστοδούλου ταυτοποιήθηκε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση του ταχύπλοου σκάφους ταυτίζεται με δακτυλικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Γιώργου Πετρακάκου, ενώ τμήμα παλαμικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση στο ταχύπλοο σκάφος ταυτίζεται με παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Δραβίλα.

Οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:35