search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:29
MENU CLOSE

Συναγερμός στο Λονδίνο για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα

01.09.2014 08:22
Συναγερμός στο Λονδίνο για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα - Media

Έντονη αστυνομική παρουσία τη Δευτέρα στους σταθμούς και τις αποβάθρες του λονδρέζικου Μετρό, μετά τις απειλές που διατυπώθηκαν στο Διαδίκτυο περί πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος.

Έντονη αστυνομική παρουσία τη Δευτέρα στους σταθμούς και τις αποβάθρες του λονδρέζικου Μετρό, μετά τις απειλές που διατυπώθηκαν στο Διαδίκτυο περί πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος.
 
Η Μητροπολιτική Αστυνομία καλεί τους επιβάτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να τηρήσουν κανονικά το πρόγραμμά τους, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «φήμες που δεν επιβεβαιώνονται…».
 
Οι αρχές της βρετανικής πρωτεύουσας καθησυχάζουν ότι «δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή» για το υπόγειο δίκτυο μεταφορών το πρωί της Δευτέρας, μετά από φήμες που αναπτύχθηκαν το Σαββατοκύριακο.
 
Δημοσιογραφικά κείμενα αλλά και μηνύματα στα social media, επικαλούνταν πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένη τρομο-απειλή για το Μετρό, τη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου.
 
Καλού-κακού, αξιωματικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ειδοποιήθηκαν -κι έτσι έγινε, να βρίσκονται στους σταθμούς του Μετρό στις 4 π.μ. της Δευτέρας.
 
Μάλιστα, ανακλήθηκαν καλοκαιρινές άδειες, λόγω του ενδεχομένου εκδήλωσης απειλής στο δίκτυο του υπόγειου σιδηρόδρομου στο δυτικό τμήμα του Λονδίνου.
 
Προς το παρόν, δεν υπάρχει επισήμως, τίποτε που να τεκμηριώνει τις φήμες.
 
«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή, έτσι διατηρούμε την ψυχραιμία μας και συνεχίζουμε…», είπε ο αξιωματικός Πολ Μπρόγκντεν, διοικητής του τμήματος της αστυνομίας Μεταφορών του Λονδίνου.
 
Οι φήμες εντάθηκαν ύστερα από την αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, από «σημαντικό» σε «σοβαρό», από τις 29 Αυγούστου, ως απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες αναφορικά με τη δράση των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία και το Ιράκ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10