17/01/2019 14:27:03

Στο χέρι του Αλέξη


Μπαίνοντας στον Σεπτέμβρη αρχίζει ένας εξάμηνος πολιτικός Γολγοθάς για την κυβέρνηση αλλά και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
 
Η κυβέρνηση έχει μπροστά της τα φορολογικά, την διαπραγμάτευση για το χρέος, τον πολιτικό γρίφο της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και επιπροσθέτως Σαμαράς και Βενιζέλος τις εσωκομματικές αμφισβητήσεις, όσο θα πλησιάζει το πιθανό ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών την άνοιξη.
 
Από την έκβαση των παρασκηνιακών συζητήσεων και διαφόρων «πάρε-δώσε» για να βρεθούν οι 180 -ώστε η κυβέρνηση Σαμαρά να πάρει παράταση για ένα τουλάχιστον χρόνο- θα εξαρτηθούν πολλά στο οικονομικό και πολιτικό πεδίο.
 
Σήμερα θα έλεγα ότι οι πιθανότητες να το πετύχει αυτό ο Σαμαράς  είναι λιγότερες από 50%  και είναι δύσκολο να ανατραπεί αυτή η εικόνα.
 
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την προσπάθεια του να μπλοκάρει την προεδρική εκλογή και να προκαλέσει εκλογές, έχει χρέος να κάνει κάτι πιο άμεσο και ουσιαστικό.
 
Πρέπει να παρουσιάσει  ένα σοβαρό, αξιόπιστο, και κυρίως εφαρμόσιμο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα δίνει απαντήσεις στο πως θα χειριστεί τα μεγάλα προβλήματα την επόμενη μέρα.
 
Γιατί, εκείνο που με ρωτούν διάφοροι φίλοι δεν είναι μόνο ποιος προβλέπω ότι θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά κυρίως «τι θα γίνει την επόμενη μέρα».
 
Στο πρώτο η απάντηση είναι εύκολη και χωρίς... ρίσκα: Ο ΣΥΡΙΖΑ με καθαρή διαφορά.
 
Στο δεύτερο αρμόδιος να απαντήσει είναι ο Τσίπρας. Και πρέπει να το κάνει σύντομα. Η παρουσία του στη ΔΕΘ είναι ακόμα μια ευκαιρία.
 
Αν παρουσιάσει μια αξιόπιστη και ολοκληρωμένη πρόταση είναι βέβαιο ότι αυτό θα αποτελέσει ισχυρό όπλο στην πολιτική του επιχειρηματολογία, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να πάρει παράταση ζωής πέρα από τον ερχόμενο Μάρτιο.
 
Είναι στο χέρι του. Ας το κάνει λοιπόν...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.