search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:28
MENU CLOSE

Τα πιο παράξενα πέη στο ζωικό βασίλειο (photos)

01.09.2014 13:56
Τα πιο παράξενα πέη στο ζωικό βασίλειο (photos) - Media

Τετρακέφαλα πέη, «γάντζοι» και πέη που τραγουδούν είναι μερικά από τα πιο παράξενα γεννητικά όργανα που συναντά κανείς στο ζωικό βασίλειο. 

 
 
Τετρακέφαλα πέη, «γάντζοι» και πέη που τραγουδούν είναι μερικά από τα πιο παράξενα γεννητικά όργανα που συναντά κανείς στο ζωικό βασίλειο. 
 
 
Το «μουσικό» πέος
 
Το έντομο του γλυκού νερού Micronecta scholtzi που συναντάται σε ολόκληρη την Ευρώπη, παράγει με το πέος του ήχους που φτάνουν τα 99 ντεσιμπέλ. Τα καταφέρνει, τρίβοντας τα γεννητικά του όργανα στην κοιλιά του, η οποία έχει αυλακώσεις. Για να συνειδητοποιήσετε την ένταση του ήχου, είναι σαν να ακούτε μία συμφωνική ορχήστρα από την μπροστινή σειρά.


 
Τετρακέφαλο πέος
 
Οι αρσενικές έχιδνες που ζουν σε Νέα Γουινέα και Αυστραλία, έχουν πέος με τέσσερα κεφάλια, εκ των οποίων το καθένα ενεργοποιείται με τη σειρά, την εποχή του ζευγαρώματος.


 
«Γάντζοι»
 
Καρχαρίες και σαλάχια είναι εξοπλισμένα με μυτερά διπλά πέη τα οποία κατά τη διάρκεια της πράξεις διογκώνονται όταν βρεθούν εντός των θηλυκών, με σκοπό να μην διακοπεί η εκσπερμάτιση.


 
«Ημιπέη»
 
Τα περισσότερα ερπετά έχουν όργανα συνουσίας, τα οποία είναι συνήθως κλειστά ή αντεστραμμένα και βρίσκονται στο εσωτερικό του σώματος. Μερικά είναι εξοπλισμένα και με «αγκάθια» στην απόληξη του πέους ώστε αυτό να κρατηθεί μέσα στην κλοάκη του θηλυκού κατά τη διάρκεια της πράξης.


 
Γιγαντιαία πέη
 
Την πρωτιά στο μήκος πέους ανάμεσα σε όλα τα πτηνά, καταλαμβάνει η πάπια Αργεντινής, της οποίας το πέος φτάνει τα 42,5 εκατοστά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:28