search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:50
MENU CLOSE

Πωλείται η… Σκότλαντ Γιάρντ

02.09.2014 16:31
Πωλείται η… Σκότλαντ Γιάρντ - Media

Την πώληση της έδρας της έναντι 250 εκατ. λιρών σχεδιάζει η Μητροπολιτική Αστυνομία (MPS) του Λονδίνου προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα και να επανεπενδύσει τα έσοδα στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Την πώληση της έδρας της έναντι 250 εκατ. λιρών σχεδιάζει η Μητροπολιτική Αστυνομία (MPS) του Λονδίνου προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα και να επανεπενδύσει τα έσοδα στην καταπολέμηση του εγκλήματος.
 
Το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται από το 1967 η MPS είναι πασίγνωστο χάρη στην τριγωνική πινακίδα του που έχει «πρωταγωνιστήσει» σε χιλιάδες τηλεοπτικά, αστυνομικά ρεπορτάζ όλα αυτά τα χρόνια.
 
Το κτήριο διατήρησε την ονομασία Σκότλαντ Γιαρντ, όπως ονομαζόταν η έδρα της αστυνομίας του Λονδίνου η οποία, όταν ιδρύθηκε το 1829, βρισκόταν κοντά στο Κοινοβούλιο.
 
Η MPS σκοπεύει να μετακομίσει σε έναν μικρότερο, πρώην αστυνομικό σταθμό που παραμένει κενός εδώ και τρία χρόνια. Το Κέρτις Γκριν, πάνω στον ποταμό Τάμεση, θα στεγάζει τα γραφεία από το 2016 και θα ονομάζεται απλώς «Σκότλαντ Γιαρντ».
 
Η μετακόμιση αυτή θα βοηθήσει την αστυνομία να εξοικονομεί 6 εκατομμύρια λίρες σε ετήσια βάση για τα λειτουργικά έξοδα του παλαιού κτηρίου. Επιπλέον, δεν θα χρειαστεί να επενδύσει τα 50 εκατομμύρια λίρες που απαιτούνται για την ανακαίνιση της έδρας της.
 
Το Κέρτις Γκριν θα διαθέτει γραφεία για 1.000 αστυνομικούς, σχεδόν δηλαδή τους μισούς απ' όσους στεγάζονται σήμερα στο παλαιό κτίριο. Η περιστρεφόμενη τριγωνική πινακίδα θα «μετακομίσει» και αυτή στον νέο χώρο.
 
«Οι Λονδρέζοι έχουν στηρίξει την προσπάθειά μας να θέσουμε τους αστυνομικούς πάνω από τα κτίρια. Μετατρέποντας αχρησιμοποίητα, εγκαταλειμμένα κτίρια σε εργαλεία υπερσύγχρονης τεχνολογίας, δίνουμε στους αστυνομικούς τα εργαλεία που χρειάζονται», δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:50