search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:55
MENU CLOSE

Τη διαδικασία ένταξης της Αμφίπολης στην UNESCO ξεκίνησε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

03.09.2014 12:14
Τη διαδικασία ένταξης της Αμφίπολης στην UNESCO ξεκίνησε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Media

Διαδικασία ένταξης της αρχαιολογικής περιοχής της Αμφίπολης στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Οι τελευταίες εξελίξεις στον λόφο Καστά καθιστούν άμεση προτεραιότητα την ένταξη της αρχαιολογικής περιοχής  στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO» δήλωσε  ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γ. Μωυσιάδης.

Διαδικασία ένταξης της αρχαιολογικής περιοχής της Αμφίπολης στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Οι τελευταίες εξελίξεις στον λόφο Καστά καθιστούν άμεση προτεραιότητα την ένταξη της αρχαιολογικής περιοχής της Αμφίπολης στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.

Όπως είπε, «πεποίθηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι πως με τις ραγδαίες εξελίξεις στον Τύμβο Καστά, ο νομός μας μπορεί να ενταχθεί στα παγκόσμια μνημεία της Ανθρωπότητας, αφού γίνουν συντονισμένα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες». Σημείωσε, δε, πως ο ίδιος είχε έρθει σε επαφή πριν από έναν χρόνο με την υπεύθυνη της UNESCO στις Σέρρες Κατερίνα Εμμανουηλίδου, χωρίς ωστόσο να έχουν προβεί μέχρι σήμερα σε κάποιες ενέργειες.Πλέον, όπως ανέφερε η κ. Εμμανουηλίδου, επιτροπή επιστημόνων θα ετοιμάσει τον φάκελο της σχετικής πρότασης που θα υποβληθεί στην UNESCO, όπου και θα περιλαμβάνονται αναλυτικά όλα τα στοιχεία σχετικά με την Αμφίπολη. 

Την ίδια ώρα, οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά συνεχίζονται αδιάλειπτα, με την επικεφαλής αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη να δίνει προτεραιότητα στη θωράκιση των αρχαιολογικών ευρημάτων και την προστασία του μνημείου από τις καιρικές συνθήκες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:55