search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:03
MENU CLOSE

Το Centre Pompidou ανοίγει στην… Μάλαγα

04.09.2014 13:05
Το Centre Pompidou ανοίγει στην… Μάλαγα  - Media

Το Centre Pompidou του Παρισιού ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ένα προσωρινό παρακλάδι στην πόλη της Μάλαγας, στη νότια Ισπανία, σε μια προσπάθεια να διεθνοποιήσει το σήμα του, εν μέσω περικοπών στον προϋπολογισμό του.

Το Centre Pompidou του Παρισιού ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ένα προσωρινό παρακλάδι στην πόλη της Μάλαγας, στη νότια Ισπανία, σε μια προσπάθεια να διεθνοποιήσει το σήμα του, εν μέσω περικοπών στον προϋπολογισμό του.
 
Με το όνομα «Pop – Up Pompidou» θα ανοίξει την άνοιξη του 2015, στην γενέθλια πόλη του Pablo Picasso, μια προέκταση σύγχρονης τέχνης του Centre Pompidou της Γαλλίας. Με προϋπολογισμό κοντά στα 2,1 εκατ. ευρώ, θα φιλοξενούνται εναλλασσόμενες εκθέσεις σημαντικών καλλιτεχνών και έργων τέχνης που θα προέρχονται από το παριζιάνικο μουσείο και θα στεγάζονται σε ένα εμβληματικό κτήριο που είναι γνωστό ως «El Cubo». Πρόκειται για το δημοφιλέστερο σημείο διέλευσης τουριστών που επισκέπτονται το ιστορικό κέντρο της Μάλαγας.
 
Σ’ αυτό θα εκτίθενται περισσότερα από 90 έργα από τη συλλογή του, μεταξύ αυτών μια αυτο-προσωπογραφία του Francis Bacon του 1971 και της Frida Kahlo του 1939 αλλά και αριστουργήματα των Pablo Picasso, Constantin Brancusi και Rene Magritte.
 
Οι παραδοσιακά υψηλές δημόσιες δαπάνες της Γαλλίας για τον πολιτισμό έχουν μειωθεί δραματικά λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτός είναι και ο λόγος που τα μουσεία αναζητούν νέες πηγές εσόδων. Η πρώην υπουργός Πολιτισμού Aurelie Filipetti είχε καλέσει τα μουσεία να θεσπίσουν πολιτικές που εφαρμόζονται συχνά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβάνοντας το άνοιγμα δορυφορικών μουσείων αλλά και τη συγκέντρωση δωρεών.
 
Συγκεκριμένα, το Centre Pompidou έχει δει τις κρατικές επιδοτήσεις του (87 εκατ. ευρώ) να πέφτουν κατά 16% από το 2009, ενώ μέχρι το 2024 θα πρέπει να προβλέψει τα μισά από τα χρήματα της χρηματοδότησής του μόνο του.
 
«Η τρέχουσα οικονομική κατάσταση μας ωθεί να είμαστε δημιουργικοί με τρόπους που δεν ήμασταν πριν» δήλωσε σε συνέντευξη ο Alain Seban, πρόεδρος του Centre Pompidou. Και συνέχισε: «Το πρότζεκτ της Μάλαγας είναι ένα τεστ, ώστε να ανακαλύψουμε τι είναι δημοφιλές στο διεθνές κοινό του μουσείου». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:02