search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:16
MENU CLOSE

Οι ένστολοι αστυνομικοί ξεκινούν τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ

05.09.2014 06:26
Οι ένστολοι αστυνομικοί ξεκινούν τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ - Media

Θεσσαλονίκη: Οι ένστολοι θα ανοίξουν σήμερα το απόγευμα τον «χορό» των κινητοποιήσεων με αφορμή την πρωθυπουργική παρουσία στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ.

(Αναδημοσίευση από την «Αυγή»)
 
Θεσσαλονίκη: Οι ένστολοι θα ανοίξουν σήμερα το απόγευμα τον «χορό» των κινητοποιήσεων με αφορμή την πρωθυπουργική παρουσία στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ.
 
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των ομοσπονδιών τους, έστειλαν σαφές μήνυμα προς Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη ότι στις εκλογές θα ρίξουν «μαύρο» στα κόμματα της συγκυβέρνησης εάν συνεχιστεί η απαξιωτική πολιτική σε βάρος των Σωμάτων Ασφαλείας. Ανακοίνωσαν επίσης ότι σήμερα στις 6 το απόγευμα θα συγκεντρωθούν στον Λευκό Πύργο, φορώντας τις στολές τους, με αίτημα την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών και την επιστροφή των αναδρομικών κατ’ εφαρμογήν της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ, αλλά και τη διάσωση των ασφαλιστικών τους ταμείων. «Με λόγια καρδιάς απευθυνόμαστε στους πολίτες, δίνοντάς τους το μήνυμα ότι δεν θα τους αφήσουμε ποτέ ακάλυπτους. Θα αφήσουμε ακάλυπτους μόνο αυτούς που συμπεριφέρονται απαξιωτικά στα Σώματα Ασφαλείας, που γράφουν στα ‘παλιά τους τα παπούτσια’ αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, οδηγούν τους θεσμούς στην κατρακύλα, στην οποία θα συμπαρασυρθούν και οι δικοί τους πολιτικοί χώροι. Η πορεία τους θα είναι κατακόρυφα πτωτική» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος. «Μπορεί κάποιος να ψηφίσει ξανά αυτούς που τους γράφουν στα ‘παλιά τους τα παπούτσια’ και τους κοροϊδεύουν; Όχι» πρόσθεσε.
 
Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν στον Αντώνη Σαμαρά και οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα. Θα συγκεντρωθούν αύριο το πρωί στην πλατεία Αγία Σοφίας και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός θα μιλά προς τους εκπροσώπους των φορέων και σε ένα άκρως ελεγχόμενο κομματικό κοινό.
 
Τα μεγάλα συλλαλητήρια θα ξεκινήσουν αύριο στις 6 το απόγευμα. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου, του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού και άλλα κινήματα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και οι δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές στην Καμάρα. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρωθούν στη Βενιζέλου με Εγνατία και θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων. Στο μεταξύ, χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας προσπάθησε να διασκεδάσει τις απόψεις ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι μια αστυνομοκρατούμενη πόλη την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ. Ωστόσο, πληροφορίες από την ΕΛ. ΑΣ, ενώ τρεις εισαγγελείς έχουν «επιστρετευθεί» για την ώρα που θα είναι σε εξέλιξη οι πορείες διαμαρτυρίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:10