search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:59
MENU CLOSE

Πακέτο φοροελαφρύνσεων ανακοινώνει ο Σαμαράς στη ΔΕΘ

05.09.2014 06:46
Πακέτο φοροελαφρύνσεων ανακοινώνει ο Σαμαράς στη ΔΕΘ   - Media

Δέσμη μέτρων για τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών, μετά τέσσερα συνεχή έτη αύξησης της φορολογίας, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός. Παρά τις ενστάσεις που διατηρεί η πλευρά των ελεγκτών, η οποία και δεν άναψε «πράσινο φως» στο Παρίσι, ο Αντώνης Σαμαράς προσανατολίζεται να… 

Δέσμη μέτρων για τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών, μετά τέσσερα συνεχή έτη αύξησης της φορολογίας, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός. Παρά τις ενστάσεις που διατηρεί η πλευρά των ελεγκτών, η οποία και δεν άναψε «πράσινο φως» στο Παρίσι, ο Αντώνης Σαμαράς προσανατολίζεται να προχωρήσει, έστω μονομερώς, τόσο στις διορθώσεις επί του ΕΝΦΙΑ, όσο και στην ανακοίνωση μειώσεων στον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
 
Το «πακέτο» θα συμπληρώνεται από τη γενναία αύξηση του αριθμού, έως 100, των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Συγκεκριμένα και δεδομένου ότι η ομιλία Σαμαρά θα οριστικοποιηθεί απόψε το βράδυ, μετά τη λήξη της διήμερης συνόδου του ΝΑΤΟ, ο κ. Σαμαράς προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ:
 
• Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, με στόχο η τιμή διάθεσής του να διαμορφωθεί περί το 1 ευρώ ανά λίτρο.
 
• Εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ για ξενοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, μαζί με τις διορθώσεις των τιμών για τις 4.000 περιοχές εκτός σχεδίου όπου είχε παρατηρηθεί μεγάλη απόκλιση στις αξίες. Οι σχετικές διατάξεις θα κατατεθούν στη Βουλή τη Δευτέρα, μετά δηλαδή την ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ.
 
• Αύξηση του αριθμού των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, με στόχο την ανακοπή της έντονα αυξητικής τάσης των ληξιπρόθεσμων και την ανακούφιση των οφειλετών. Ο αριθμός των δόσεων διαμορφώνεται στις 100 για οφειλές έως 100.000 ευρώ και στις 72 δόσεις για μεγαλύτερα ποσά. Η διάταξη αναμένεται, επίσης, άμεσα στη Βουλή.
 
• Μείωση έως και 50% του ποσοστού της έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης, η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να επιβάλλεται και το 2015. Στο τραπέζι του πρωθυπουργού έχουν κατατεθεί εναλλακτικά σενάρια χωρίς ωστόσο, μέχρι χθες, να έχει αποφασιστεί εάν, από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σαμαράς θα εξειδικεύσει τη μείωση ή αν αυτό θα γίνει σε δεύτερο χρόνο, παράλληλα με τον προϋπολογισμό του 2015.
 
 
Πηγή: Καθημερινή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:59