search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:20
MENU CLOSE

Φώτης Κατσικάρης: Γεννημένος προπονητής

05.09.2014 08:03
Φώτης Κατσικάρης: Γεννημένος προπονητής - Media

Γέννημα-θρέμμα του Κορυδαλλού, υποστήριζε από μικρό παιδί την ομάδα του Ιωνικού, στην οποία τη δεκαετία του '70 είχε αρχίσει να ανατέλλει το άστρο του Παναγιώτη Γιαννάκη, τον οποίον αργότερα είχε προπονητή στα τμήματα υποδομής του Ιωνικού Νικαίας.

(Αναδημοσίευση από το Έθνος)
 
Γέννημα-θρέμμα του Κορυδαλλού, υποστήριζε από μικρό παιδί την ομάδα του Ιωνικού, στην οποία τη δεκαετία του '70 είχε αρχίσει να ανατέλλει το άστρο του Παναγιώτη Γιαννάκη, τον οποίον αργότερα είχε προπονητή στα τμήματα υποδομής του Ιωνικού Νικαίας.
 
Ο μετέπειτα συμβολικός αρχηγός της Εθνικής ομάδας Π. Γιαννάκης, που έχει διατελέσει και ομοσπονδιακός προπονητής (1997-1998 και 2004-2008), αποτέλεσε και το πρότυπο του Κατσικάρη.
 
Βέβαια εκείνος που τον… κόλλησε με το «μικρόβιο» του προπονητή και τον απέτρεψε να συνεχίσει τις σπουδές του στην Αμερική σε ηλικία 23 ετών ήταν ο αείμνηστος Κρέζιμιρ Τσόσιτς, τις μπασκετικές γνώσεις του οποίου ρουφούσε σαν σφουγγάρι. Το 1998 ο τότε προπονητής της ΑΕΚ, Γιώργος Καλαφατάκης, διέκρινε τις ικανότητες του Κατσικάρη και τον επέλεξε, στα 31 του, για βοηθό του, θέση που διατήρησε, με εξαίρεση την εποχή Ιωαννίδη, και με τους Κ. Πολίτη, Ντ. Ιβκοβιτς, Ντ. Σάκοτα.
 
«Εσύ, μπρε, πρέπει να γίνεις μάνατζερ! Είσαι ωραίο παιδί με γυαλάκια και μιλάς Αγγλικά», τον προέτρεψε ο «σοφός» Ντούσαν Ιβκοβιτς, αλλά ο Κατσικάρης ήθελε να κάνει καριέρα προπονητή. Από τον δάσκαλο Ντούντα έμαθε πολλά, ενώ το 2003 πήρε προαγωγή κι έγινε πρώτος προπονητής της ΑΕΚ.
 
Εκτοτε ξεκίνησε η ευρωπαϊκή του καριέρα, με πρώτο σταθμό την Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης (2005-'06), όπου είχε βοηθό τον… Μίλαν Τόμιτς! Πρώτη γνωριμία με το ισπανικό πρωτάθλημα και τη Βαλένθια (2006-'08), ενώ για λίγους μήνες διετέλεσε και προπονητής του Αρη (2009).
 
Ομως η δελεαστική πρόταση της Μπιλμπάο, όπου έμελλε να απογειώσει το όνομά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τον έφερε ξανά στην Ιβηρική χερσόνησο (2010-2013), όπου παρέμεινε μέχρι να βγουν στην επιφάνεια τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας.
 
Στη συνέχεια μπορεί να συμφώνησε με την ομοσπονδία της Ρωσίας, ωστόσο δεν ανέλαβε ποτέ τις τύχες της ομάδας, καθώς παραιτήθηκε τρεις μήνες πριν από το περσινό Ευρωμπάσκετ.
 
Η γυναίκα της ζωής του
 
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, στις αρχές της δεκαετίας του '90 οι παίχτες της ΑΕΚ είχαν «χτίσει» το κλαμπ «Mercedes» χάρη στις συχνές επισκέψεις τους, με τον τότε σούπερ σταρ Ρολάντο Μπλάκμαν να δίνει σε όλους το… σύνθημα της διασκέδασης. Σε μία από τις… εξορμήσεις ο Κατσικάρης γνώρισε την Κατερίνα, η οποία έμελλε να γίνει η γυναίκα της ζωής του. Μαζί της απέκτησε δύο παιδιά, ένα κορίτσι και ένα αγόρι. Αγαπημένος προορισμός του ζευγαριού για φαγητό είναι το φημισμένο εστιατόριο στο Μπιλμπάο «Etxanobe», ενώ ο ίδιος φροντίζει να «πετάγεται» μέχρι την Ιταλία προκειμένου να εμπλουτίζει την γκαρνταρόμπα του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10