search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:53
MENU CLOSE

Διμέτωπος του ΚΚΕ κατά κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

06.09.2014 21:00
oldphotoskoutsoumpas1409908432.jpg

Τριήμερη περιοδεία σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία πραγματοποιεί τις προσεχείς μέρες ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με την ευκαιρία της 79ης ΔΕΘ.

Περιοδεία Κουτσούμπα σε Θεσσαλονίκη – Ημαθία

Τριήμερη περιοδεία σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία πραγματοποιεί τις προσεχείς μέρες ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με την ευκαιρία της 79ης ΔΕΘ.

Το Σάββατο η ηγεσία του κόμματος θα δώσει το παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Την Κυριακή θα επισκεφθεί τη Νάουσα και τις γύρω περιοχές, όπου θα έχει συναντήσεις με αγροτικούς φορείς προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που έχει ανακύψει με το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα. Τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ και στη συνέχεια στις 11.30 ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα παραχωρήσει στα ΜΜΕ την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, όπου θα αναπτύξει τις θέσεις του κόμματος σχετικά με θέματα της συγκυρίας αλλά και τις πάγιες θέσεις του κόμματος για την έξοδο από την κρίση.

Βασικό στοιχείο της τακτικής του ΚΚΕ και ειδικά όσο εκτιμά πως πλησιάζουν οι κάλπες, είναι ο «διμέτωπος» απέναντι σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, και σε όσες δυνάμεις τοποθετούνται ως «δορυφόροι» δίπλα στις δύο αυτές πολιτικές δυνάμεις.

Όσον αφορά την πολιτική της κυβέρνησης, το ΚΚΕ εστιάζει στο γεγονός της μόνιμης επιτήρησης που ασκείται πλέον από 1/1/2014 (κάτι που στρέφεται ως αιχμή και κατά του ΣΥΡΙΖΑ), προκειμένου να καταρρίψει το κυβερνητικό επιχείρημα ότι μπαίνουμε σε μια ανοδική πορεία, στη μετά το μνημόνιο εποχή. Επομένως, παρά το γεγονός ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, όπως ανέφερε προσφάτως ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν.

Νέα μέτρα

«Ανάπτυξη δεν θα υπάρξει για το λαό» υπογράμμισε, εκτιμώντας στη συνέχεια ότι «μπορεί να υπάρξει μια ανάκαμψη για τμήματα του κεφαλαίου και όχι για όλους τους κλάδους». «Για το λαό θα εξακολουθήσουν να ισχύουν όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν παρθεί έως σήμερα και θα παίρνονται συμπληρωματικά και άλλα. Ήδη οι συζητήσεις που γίνονται και με την Ε.Ε. είναι για νέα μέτρα», κατέληξε (ΑΝΤ1, 27.8).

Την ίδια ώρα ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι στρατηγικά ανήκει στο ίδιο στρατόπεδο ακόμη και με τις δυνάμεις που αντιπολιτεύεται, εφόσον υπόσχεται αλλαγή πλεύσης εντός της Ε.Ε., κάτι που ο γενικός γραμματέας χαρακτήρισε «ουτοπία».

Εν όψει εκλογών, που σε κάθε περίπτωση η ηγεσία του κόμματος τις τοποθετεί μέσα στο εξάμηνο (είτε το φθινόπωρο είτε τους πρώτους μήνες του χρόνου, με αφορμή την εκλογή ΠτΔ), ο Περισσός επιχειρεί να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό που περιλαμβάνει τόσο απογοητευμένους στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τμήματα που αποκολλώνται ή έχουν ήδη φύγει από τον δικομματισμό και «λιμνάζουν» στη δεξαμενή των αναποφάσιστων. Έτσι διατηρεί κι εντείνει την εξ αριστερών κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αξιοποιώντας και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί σε πιο συντηρητικό κοινό – στο ΚΚΕ επαναλαμβάνουν ότι ο τελευταίος μετατοπίζεται προς πιο κεντρώες θέσεις. Από την άλλη, το ίδιο το ΚΚΕ στρέφεται και σε ευρύτερα κοινωνικά τμήματα.

Λαϊκή πίεση

Κριτική ασκεί το ΚΚΕ στα άλλα κόμματα και για το ζήτημα της προεδρολογίας, το οποίο θεωρεί όχι μόνο «άκαιρο», αλλά και αποπροσανατολιστικό καθώς μεταθέτει το βάρος από το κίνημα στα κοινοβουλευτικά μέσα ανατροπής της κυβέρνησης. «Αν είναι να γίνουν εκλογές ας γίνουν, αλλά να γίνουν κάτω από την κινητοποίηση του λαού και τη λαϊκή πίεση ενάντια σ’ αυτά τα μέτρα, με σταθερό στόχο και προσανατολισμό και με λαϊκή συμμαχία και με αγώνες ενάντια στον καπιταλισμό» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος προηγουμένως ανέφερε με νόημα ότι το ΚΚΕ δεν αθροίζεται πολιτικά στους 120 που αναζητούν ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι, αθροίζεται όμως η Χρυσή Αυγή.

Τέλος, όσον αφορά το μεγάλο ζήτημα των ημερών, το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, τα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ επαναφέρουν την πρόταση του κόμματος να εξασφαλιστεί, μέσω αφορολόγητου και η πρώτη και η δεύτερη κατοικία για τα μικρομεσαία νοικοκυριά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:52