search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:24
MENU CLOSE

Έκρηξη ηφαιστείου live! (Video)

08.09.2014 10:01
Έκρηξη ηφαιστείου live! (Video) - Media

Εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να δεις από κοντά μία έκρηξη ηφαιστείου. Ένας τουρίστας όμως από την Αυστραλία, που επισκέφθηκε την Παπούα Νέα Γουινέα, στάθηκε τυχερός…

 
Εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να δεις από κοντά μία έκρηξη ηφαιστείου. Ένας τουρίστας όμως από την Αυστραλία, που επισκέφθηκε την Παπούα Νέα Γουινέα, στάθηκε τυχερός καθώς κατέγραψε live μία ηφαιστειακή έκρηξη με την κάμερά του.
 
Ο Φίλιπ Μακναμάρα, 58 ετών, οδηγός ταξί από το Κουήνσλαντ της Αυστραλίας, παραθέριζε στο νησιωτικό κράτος του Νοτίου Ειρηνικού Ωκεανού, όταν έγινε μάρτυρας της ισχυρότατης έκρηξης του ενεργού ηφαιστείου Ταβουρνούρ.
 
Εκεί, στο βορειότερο άκρο του νησιού Παπούα Νέα Γουινέας, ο Μακναμάρα μπόρεσε όχι μόνον να δει, αλλά και να κινηματογραφήσει την κορύφωση της ηφαιστειακής δραστηριότητας, στις 29 Αυγούστου.
 
Το διάρκειας σχεδόν ενός λεπτού βίντεο, αρχίζει σχετικά ήρεμα, με ένα θολό σύννεφο γύρω από την κορυφή.
 
Ακολουθεί μία ξαφνική έκρηξη και εκτόξευση τέφρας στον αέρα και ένας εκκωφαντικός θόρυβος που ταρακούνησε τον Μακναμάρα από τη θέση του.
 
«Ήταν μία παρόρμηση της στιγμής, να σηκώσω την κάμερα και να κινηματογραφήσω το ηφαίστειο» είπε ο Μακναμάρα στην αυστραλιανή εφημερίδα «Τα Νέα του Μπρισμπέιν».
 
Και θυμήθηκε ότι «μαζί με κάποιες κυρίες είδαμε την έκρηξη από τα μπανγκαλόου στην παραλία Κοκόπο όπου διαμέναμε».
 
«Αμέσως σκέφθηκα ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Να καταγράψω ένα σπάνιο φαινόμενο. Αποτέλεσμα, ένα πρώτης τάξεως θέαμα επικών διαστάσεων…» κατέληξε ο 58χρονος ταξιτζής-φωτορεπόρτερ.
 
Δείτε το άκρως εντυπωσιακό βίντεο:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:24