search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:53
MENU CLOSE

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – Λοβέρδου για τις καταργήσεις τμημάτων – «Καμία κατάργηση» λέει το υπουργείο

08.09.2014 14:42
Τι αλλάζει στα μαθήματα του Λυκείου - Media

«Δεν θα γίνει καμία κατάργηση τμήματος αν δεν συνεννοηθώ μαζί σας», φέρεται να ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας με την τριμερή αντιπροσωπεία των Πρυτάνεων.

 
«Δεν θα γίνει καμία κατάργηση τμήματος αν δεν συνεννοηθώ μαζί σας», φέρεται να ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας με την τριμερή αντιπροσωπεία των Πρυτάνεων.
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν πρόκειται να γίνει κάποια βιαστική κίνηση, καθώς θα υπάρξει πρώτα σχετική ενημέρωση από τα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα.
 
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, κατηγόρησε τον Ανδρέα Λοβέρδο πως «δηλώνει ότι θα συμμορφωθεί με τις ''αξιολογήσεις'' και θα κλείσει όσα Πανεπιστημιακά Τμήματα έχουν λιγότερα από εννέα μέλη ΔΕΠ – και άρα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας τους. Είναι παράδοξο πώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου- με το πρόσχημα των ''αξιολογήσεων'' και του ''ορθολογισμού'' τύπου σχεδίου «Αθηνά»-από τη μια αποψιλώνει από το διδακτικό προσωπικό τα ΑΕΙ και από την άλλη τα κλείνει γιατί, λέει, δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό», προσθέτοντας ότι: «αφού το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας δεν φρόντισε όταν ίδρυε τα Πανεπιστημιακά αυτά Τμήματα να τα στελεχώσει καταλλήλως και να διαθέσει τις απαραίτητες πιστώσεις για την λειτουργία τους, αφού τώρα δεν διορίζει τα εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ, ούτε αντικαθιστά όσα συνταξιοδοτούνται, αφού δεν ακολουθεί καν το περίφημο 1:10 σε συνταξιοδοτήσεις/προσλήψεις, έρχεται τώρα να «τιμωρήσει» τους μόνους που δεν φταίνε για τις δικές του δραματικές παραλείψεις : τους φοιτητές, τους διδάσκοντες και τις τοπικές κοινωνίες». 
 
Απαντώντας στα…πυρά του εκπροσώπου του τμήματος Παιδείας, του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Παιδείας, κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως δεν έχει τι να…κάνει και ψαρεύει στα θολά νερά, ξεκαθαρίζοντας πως κανένα τμήμα δεν θα κλείσει αν έχει δυνατότητες λειτουργίες.   

«Ακόμη κι αν έχει λίγα μέλη ΔΕΠ μπορεί να λειτουργήσει αν καλύπτει εσωτερικά τις ανάγκες του. Για κακή τύχη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα σε συνεργασία του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου με Πρυτάνεις και Προέδρους ΤΕΙ αποφασίστηκε να ερωτηθούν Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αν υπάρχει κάποιο τμήμα τους που δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει, στις περιπτώσεις που δεν διαθέτουν κανένα, ή διαθέτουν ένα ή δύο ή τρία μόνο μέλη ΔΕΠ. η ΑΔΙΠ θα διατυπώνει σχετική γνώμη. Η διαδικασία αυτή θα αφορά και την υφιστάμενη κατάσταση και τα προβλεπόμενα από το Σχέδιο Αθηνά», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:53