search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:51
MENU CLOSE

Είκοσι χρόνια «Νύχτες Πρεμιέρας» – Έντεκα ταινίες στο Διαγωνιστικό Τμήμα

08.09.2014 14:46
Είκοσι χρόνια «Νύχτες Πρεμιέρας» - Έντεκα ταινίες στο Διαγωνιστικό Τμήμα - Media

Έντεκα ταινίες από Αμερική, Ευρώπη και Λατινική Αμερική, με τις περισσότερες να έχουν ήδη διακριθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως, συμμετέχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 20ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας,  «Νύχτες Πρεμιέρας».

Έντεκα ταινίες από Αμερική, Ευρώπη και Λατινική Αμερική, με τις περισσότερες να έχουν ήδη διακριθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως, συμμετέχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 20ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας,  «Νύχτες Πρεμιέρας».

Μερικές από τις καλύτερες νέες ταινίες σκηνοθετών απ' όλο τον κόσμο διεκδικούν το μεγάλο βραβείο, «Χρυσή Αθηνά», την οποία θα τους απονέμει η κριτική επιτροπή που παραδοσιακά αποτελείται από νέους σπουδαστές 18 έως 25 ετών.

Ανάμεσα σε αυτές το κινηματογραφικό ντεμπούτο των Σάρα – Βάιολετ Μπλις και Τσαρλς Ρότζερς, «Οχυρό Τίλντεν», όπου δύο οριακά νευρωτικές κοπέλες από το Μπρούκλιν θέλουν απλώς να φτάσουν στην παραλία, στα ναρκωτικά και στα αγόρια που τις περιμένουν εκεί.

Μία ακόμα αμερικανική παραγωγή, το «Thou Wast Mild & Lovely» της Τζόζεφιν Ντέκερ έρχεται να αποκαλύψει ένα από τα πιο γοργά ανερχόμενα νέα ταλέντα του αμερικάνικου ανεξάρτητου κινηματογράφου. Ένα αρρωστημένο ερωτικό θρίλερ που δοξάζει το «DIY» σινεμά και συνδυάζει αινιγματικά την ασυγκράτητη ερωτική ορμή με τις πλέον συντριπτικές και αρρωστημένες πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης.

Το «’71» του Γιαν Ντεμάνζ μάς μεταφέρει στο Μπέλφαστ των ‘70s, περιγράφοντας την απεγνωσμένη προσπάθεια ενός νεαρού βρετανού στρατιώτη να επιβιώσει μόνος του στους φλεγόμενους δρόμους μιας πόλης όπου μαίνονται συγκρούσεις.

Στην διοργάνωση περιλαμβάνεται και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του διακεκριμένου Νορβηγού Εσκιλ Βογκτ (συν-σεναριογράφος των «Reprise» & «Οσλο, 31 Αυγούστου») με τίτλο «Στο Σκοτάδι» (Blind), το οποίο μάς οδηγεί στον κόσμο μιας νεαρής γυναίκας που χάνει γοργά την όρασή της.

Σε παραγωγή του Σπάικ Λι, το «Χέρια Βρώμικα» (Manos Sucias) αποτελεί το εκρηκτικό ντεμπούτο του Γιόσεφ Κουμπότα Βλάντικα. Γυρισμένο σε αυθεντικές τοποθεσίες της Κολομβίας των ναρκωτικών, αυτό το περιπετειώδες θρίλερ κοιτάζει τη διακίνηση ναρκωτικών από τη σκοπιά των κατά λάθος εμπόρων.

Tο ντεμπούτο του Κάρλος Μαρκέτ – Μαρσέτ, «Η Απόσταση Μεταξύ Μας» δίνει νέα πνοή στις ερωτικές ιστορίες μακρινών σχέσεων. Μέσα από το αποστομωτικό 17λεπτο μονοπλάνο που ανοίγει την ταινία μέχρι τον ασταμάτητα εφευρετικό και μοντέρνο τρόπο απεικόνισης μιας σχέσης εξ αποστάσεως, η απόσταση ανάμεσα στη Βαρκελώνη και το Λος 'Αντζελες εκμηδενίζεται μπροστά στην κάμερα.

Περισσότερες ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος θα ανακοινωθούν με το συνολικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:48