02/06/2020 09:01:18

Εκτός παιδικών σταθμών 22.000 παιδιά

Εκτός παιδικών σταθμών 22.000 παιδιά - Media

(Αναδημοσίευση από Τα Νέα)
 
Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες καθώς περίπου 22.000 παιδιά έφαγαν πόρτα από τη δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι δήμοι, καθώς στο παρά πέντε της έναρξης λειτουργίας των σταθμών εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.
 
Από τις 112.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη φιλοξενία παιδιών οι 97.000 κρίθηκε πως πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα. Ωστόσο παρά το γεγονός πως οι προσφερόμενες θέσεις άγγιξαν τις 90.000 περίπου, τελικώς μόνο 75.000 παιδιά πήραν εισιτήριο τοποθέτησης στους σταθμούς.
 
«Εδώ ισχύει το λεφτά υπάρχουν» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Νεάπολης –Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Όπως επισημαίνει, μετά τις πιέσεις των τελευταίων μηνών διασφαλίστηκαν πάνω από 200 εκατ. ευρώ για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους σταθμούς.
 
Ωστόσο, μετά την επιλογή των παιδιών που θα ευνοηθούν από το πρόγραμμα μένουν αδιάθετα 30 εκατ. ευρώ, την ώρα  που χιλιάδες οικογένειες δεν κατόρθωσαν να βρουν μία θέση στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.