search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:41
MENU CLOSE

Όταν χάνει το βήμα του ο χρόνος

09.09.2014 21:00
Όταν χάνει το βήμα του ο χρόνος - Media

O συγγραφέας Γιώργος Βαξεβανίδης γράφει  για το βιβλίο του «Διαδρομές με χρώμα»

O συγγραφέας Γιώργος Βαξεβανίδης γράφει  για το βιβλίο του «Διαδρομές με χρώμα»

«Το τελευταίο βιβλίο μου, που έχει για τίτλο "Διαδρομές με χρώμα", γράφτηκε για φίλους εκλεκτούς. Αλλά και για να θεραπεύσει μιαν ανάγκη ψυχής.

Από τα πρώτα βήματα της σαραντάχρονης δημοσιογραφικής πορείας μου είχα για οδηγό το αξίωμα ότι "η είδηση είναι ιερή. Μονάχα το άρθρο και το σχόλιο είναι ελεύθερα". Αλλά δεν θήτευσα σ’ αυτά τα είδη.

Στερήθηκα έτσι το δικαίωμα της προσωπικής προσέγγισης στα γεγονότα. Την έκφραση των συναισθημάτων μου.

Αυτό το βιβλίο γράφτηκε τώρα που ξεθώριασε ο χρόνος τα χρώματα από τις εικόνες, θάμπωσαν οι μνήμες και ανακατεύονται τα πρόσωπα και τα γεγονότα. Σε κάποιες στιγμές που γυρνά η ψυχή σ’ εκείνα που τη χάραξαν και θυμάται. Κι είναι στιγμές που χάνει το βήμα του ο χρόνος. Ο λογισμός ακροβατεί κι εκείνοι που φύγανε επιστρέφουν.
Τα γεγονότα που πέρασαν σ’ άλλη διάσταση γυρίζουν στο σήμερα. Γράφτηκε σε ώρες που ανοίγει η καρδιά κι αφήνει τους άλλους να δουν όσα κρύβονται.

Στην πλειονότητά τους οι καταγραφές αποτελούν ανορθόδοξες προσεγγίσεις. Άλλοτε θυμίζουν ιστορικές αναφορές. Πολλά αφορούν στο υπερβατικό. Εκείνο που δεν είναι προσπελάσιμο στον σημερινό άνθρωπο. Κι άλλα που εκφράζουν στοχασμούς.

Κι όλα συνθέτουν ό,τι είχα απωθήσει όλα αυτά τα χρόνια: συναισθήματα, προσωπική θεώρηση, σκέψεις, μνήμες κι έναν άλλο τρόπο θέασης κάποιων πραγμάτων.

Ελπίζω πως ορισμένα από αυτά θα έχουν κάτι να πουν. Κάτι να θυμίσουν».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:39