search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:46
MENU CLOSE

iPhone 6, iPhone 6 Plus και Apple Watch από την Apple

09.09.2014 18:29
iPhone 6, iPhone 6 Plus και Apple Watch από την Apple - Media

Στην παρουσίαση του iPhone 6, του iPhone 6 Plus και του Apple Watch προχώρησε η Αpple, στο πλαίσιο του πολυαναμενόμενου event της στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Στην παρουσίαση του iPhone 6, του iPhone 6 Plus και του Apple Watch προχώρησε η Αpple, στο πλαίσιο του πολυαναμενόμενου event της στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.
 
Επαληθεύοντας τις προβλέψεις, τα νέα τηλέφωνα είναι στις 4,7 και τις 5,5 ίντσες. Το iPhone 6 έχει οθόνη 1334×750 και το iPhone 6 Plus 1920×1080- πάνω από ένα εκατ. pixels στο 6 και πάνω από δύο εκατ. στο 6 Plus. Συγκριτικά με το iPhone 5S, το 6 έχει 38% και το 6 Plus 185% περισσότερα pixels. Επίσης, είναι και τα δύο πιο λεπτά (6,9 και 7,1 χιλιοστά).


 
Στο iPhone 6 Plus, η εφαρμογή Messages έχει μια νέα, οριζόντια χωρισμένη οθόνη. Το Stocks έχει οριζόντια όψη των δύο πάνελ, όπως και το Mail. Το πληκτρολόγιο αξιοποιεί επίσης το μεγαλύτερο μέγεθος της οθόνης, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθούν χειρονομίες swipe για πλοήγηση στο Mail, το Messages και το Safari. Υπάρχει ακόμη μία νέα χειρονομία, η αποκαλούμενη «reachability»: διπλό άγγιγμα στο home button έχει ως αποτέλεσμα το slide down της οθόνης έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να «πιάσει» πράγματα που βρίσκονται ψηλότερα χωρίς να μετακινήσει το χέρι του.
 
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο νέας γενιάς τσιπ της εταιρείας, Apple A8, των 64 bit, το οποίο αποτελεί τη «δεύτερη γενιά». Είναι 13% μικρότερο από το Α7, αλλά παρέχει επιδόσεις CPU καλύτερες κατά 25% και μέχρι 50% ταχύτερες όσον αφορά στα γραφικά.  Γενικότερα, το iPhone 6 είναι 50 φορές γρηγορότερο από το original iPhone και 84 φορές ταχύτερο όσον αφορά στα γραφικά.


 
Σημαντικό ζήτημα στην εποχή των smartphones είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας: τα iPhone 6/ 6 Plus έχουν αντίστοιχη ή καλύτερη διάρκεια από το 5S, παρέχοντας 11 ώρες βίντεο playback και WiFi browsing, 10 ώρες LTE browsing και 3G browsing.

Επίσης, ειδική αναφορά έγινε και στον συνεπεξεργαστή κίνησης (motion coprocessor) M8, που μπορεί να «καταλάβει» πότε ο κάτοχος κάνει ποδήλατο, περπατάει, τρέχει και μπορεί ακόμη και να υπολογίσει απόσταση που έχει διανυθεί- ή και να «αντιληφθεί» υψομετρική αύξηση, όταν για παράδειγμα κάποιος ανεβαίνει σκάλες (χάρη στα βαρόμετρα των συσκευών).


 
Τα iPhone 6/ 6 Plus διαθέτουν επίσης νέες κάμερες: και οι δύο συσκευές έχουν κάμερα των 8 MP (1.5µ pixels, ƒ/2.2 aperture), με TrueTone flash, με ενσωματωμένη νέα τεχνολογία που επιτρέπει ταχύτερο focus, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά στα iPhones (ειδικότερα, στο iPhone 6 Plus) υπάρχει optical image stabilization, για καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτός κ.α., καθώς και εξελιγμένο noise reduction. Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυνατότητες λήψεις βίντεο των δύο νέων συσκευών, καθώς μπορούν να καταγράφουν high-definition 1080p video στα 30 ή 60 frames per second (ενδεικτικά, ήταν 30 στο 5S). Eπίσης, έχει υπάρξει βελτίωση στον τομέα των slow motion videos, με ένα νέο χαρακτηριστικό ονόματι cinematic video stabilization.


 
H διάθεση των δύο νέων κινητών αναμένεται να ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, η Αpple μπήκε στην αγορά των έξυπνων ρολογιών, ανακοινώνοντας το Apple Watch.


 

Το λειτουργικό του Apple Watch είναι κάτι το διαφορετικό, έχει δoθεί πολύ μεγάλη προσοχή στο User Interface και δεν έχει γίνει απλά μια μετάβαση του iOS 8 σε πιο μικρή συσκευή.
 
Το Apple Watch διαθέτει LED υπερύθρων και διόδους που μετατρέπουν τις κυκλικές κινήσεις του πλευρικού κυκλικού πλήκτρου σε ψηφιακά δεδομένα.
 
Η οθόνη είναι flexible, αλλά όχι απλά για να είναι κυρτή… δίνει μια άλλη αίσθηση όταν πατάτε το δάχτυλό σας επάνω της, εισχωρεί προς τα μέσα!
 
Το Apple Watch θα είναι διαθέσιμο σε 2 μεγέθη και 3 εκδόσεις, η απλή, η Sport και η Edition 18K χρυσό. Ο ρότορας λειτουργεί περίπου όπως το home button του iPhone.
 
Θα υπάρχουν ειδοποιήσεις οι οποίες εμφανίζονται με σάρωση από κάτω προς τα πάνω, καθώς και πολλές επιλογές σε Watch Faces.
 
Θα δίνεται η δυνατότητα για γρήγορη απάντηση σε μηνύματα (με προεπιλεγμένες απαντήσεις), ηχητικά φωνητικά μηνύματα και κινούμενα emoji τα οποία είναι παραμετροποιήσημα.

Πηγή: naftemporiki.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:43